Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπόρις Τζόνσον εντατική: Επιδεινώθηκε η υγεία του Βρετανού πρωθυπουργού
ΚΟΣΜΟΣ

Μπόρις Τζόνσον εντατική: Επιδεινώθηκε η υγεία του Βρετανού πρωθυπουργού

Μπόρις Τζόνσον εντατική: Ο Τζόνσον νοσηλεύεται στο St Thomas' Hospital, στο Λονδίνο, καθώς τα συμπτώματα του κορωνοϊού επιδεινώθηκαν από «ήπια» σε «επίμονα».

Μπόρις Τζόνσον εντατική: Στην εντατική εισήχθη ο Μπόρις Τζόνσον καθώς επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του εξαιτίας των συμπτωμάτων του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Ντάουνινγκ Στριτ, ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ να αναλάβει τα πρωθυπουργικά καθήκοντα. «Από την Κυριακή το βράδυ, ο πρωθυπουργός λαμβάνει ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο Σαντ Τόμας, στο Λονδίνο, αφού παρουσίασε έντονα συμπτώματα του κορωνοϊού. Το απόγευμα της Δευτέρας, η κατάσταση του πρωθυπουργού χειροτέρεψε και έπειτα από συμβουλή της ιατρικής του ομάδας, μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ, να τον αντικαταστήσει στα καθήκοντά του, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί τους εργαζόμενους στο NHS για την σκληρή δουλειά και αφοσίωση».

Η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι υλοποιούνται τα σχέδια του Μπόρις Τζόνσον για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορωνοϊού, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός λαμβάνει φροντίδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας, δήλωσε αργά σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ. «Η δουλειά της κυβέρνησης θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ σε δημοσιογράφους. «Ο πρωθυπουργός είναι σε ασφαλή χέρια… και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εστιάζει να διασφαλίζει ότι η κατεύθυνση του πρωθυπουργού, όλα τα σχέδια διασφάλισης ότι μπορούμε να νικήσουμε τον κορωνοϊό και να ξεπεράσουμε αυτή την πρόκληση, θα υλοποιηθούν», τόνισε. Σύμφωνα με τον Guardian, ο Τζόνσον εισήχθη στην εντατική λίγο πριν τις 19:00 τοπική ώρα, ενώ φαίνεται να έχει τις αισθήσεις του. Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι η μεταφορά του στην εντατική έγινε για προληπτικούς λόγους σε περίπτωση που χρειαστεί αναπνευστήρα.

Τζόνσον: Μηνύματα για ταχεία ανάρρωση από Βρετανούς αξιωματούχους

«Οι σκέψεις μας είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του -του στέλνουμε ευχές» έγραψε η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στάρτζεον, λίγο αφότου έγινε γνωστό πως ο Μπόρις Τζόνσον μεταφέρθηκε στην εντατική. «Προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση του πρωθυπουργού», έγραψε στο Twitter o δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, τονίζοντας ότι «δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε πιο ασφαλή χέρια» αφού το νοσοκομείο Σεντ Τόμας έχει «κάποιο από το καλύτερο ιατρικό προσωπικό στον κόσμο».

«Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση», ήταν η πρώτη αντίδραση της υπουργού Εμπορίου Λις Τρας. «Τρομερά θλιβερά νέα. Όλες οι σκέψεις της χώρας είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του σ’ αυτήν την απίστευτα δύσκολη περίοδο», είπε ο νέος ηγέτης των Εργατικών, ο Κιρ Στάρμερ.

Το μήνυμα συμπαράστασης του Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μεταφέρθηκε απόψε στην εντατική, μετά από την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του. “Όλη μου η στήριξη στον Μπόρις Τζόνσον, την οικογένειά του και τον βρετανικό λαό αυτή τη δύσκολη στιγμή”, ανέφερε ο Μακρόν με tweet του. “Του εύχομαι να ξεπεράσει γρήγορα αυτή την ταλαιπωρία”.

Ο Μπόρις Τζόνσον εισήχθη στο νοσοκομείο την Κυριακή

Ο Μπόρις Τζόνσον διαγνώστηκε με κορωνοϊό πριν από 11 ημέρες και εξακολουθεί να έχει επίμονα συμπτώματα. Μετά από συμβουλή του γιατρού του, διακομίστηκε στο νοσοκομείο την Κυριακή, καθώς είχε υψηλό πυρετό. «Με τη συμβουλή του γιατρού του, ο πρωθυπουργός απόψε εισήχθη στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Αυτό είναι ένα προληπτικό βήμα, καθώς εξακολουθεί να έχει επίμονα συμπτώματα κορωνοϊού δέκα ημέρες μετά τη θετική διάγνωση στο ιό», ανέφερε, την Κυριακή, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, στον Βρετανό πρωθυπουργό χορηγήθηκε οξυγόνο. Δημοσιεύματα σημείωναν ότι τα συμπτώματα επιμένουν με τον υψηλό πυρετό να προκαλεί ανησυχία για ενδεχόμενη πνευμονία.

Μπόρις Τζόνσον: Το μεσημέρι τουίταρε από το νοσοκομείο

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Μπόρις Τζόνσον, θέλοντας να καθησυχάσει τους Βρετανούς, τουίταρε από το νοσοκομείο. Οπως έγραψε, η διάθεση του είναι καλή και εργάζεται με την ομάδα του για την καταπολέμηση του ιού. Μπορεί ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον και η Ντάουνινγκ Στριτ να προσπαθούσαν να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη, ωστόσο, βοηθοί του Τζόνσον φέρεται να εξέφραζαν τις ανησυχίες τους για την κατάσταση της υγείας του. Τις τελευταίες ημέρες, ο Βρετανός πρωθυπουργός φέρεται να «έβηχε έντονα κατά την διάρκεια των τηλεφωνικών συνδιασκέψεων».

Η έγκυος σύντροφος του Μπόρις Τζόνσον είχε συμπτώματα κορωνοϊού

Η Κάρι Σίμοντς, η έγκυος σύντροφος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι πέρασε την περασμένη εβδομάδα στο κρεβάτι με συμπτώματα του νέου κοροναϊού, αλλά έπειτα από επτά ημέρες ανάπαυσης αισθάνεται πιο δυνατή και είναι σε φάση ανάρρωσης. «Πέρασα την περασμένη εβδομάδα στο κρεβάτι με τα κύρια συμπτώματα του κορωνοϊού. Δεν χρειάστηκε να κάνω το διαγνωστικό τεστ και έπειτα από επτά ημέρες ξεκούρασης, νιώθω πιο δυνατή και είμαι στην ανάρρωση», είπε η Σίμοντς. «Το να είσαι έγκυος και να έχεις Covid-19 είναι σίγουρα ανησυχητικό. Απευθύνομαι στις άλλες εγκύους, παρακαλώ διαβάστε και ακολουθείστε τις πιο επικαιροποιημένες οδηγίες, τις οποίες εγώ βρήκα πολύ καθησυχαστικές» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις