Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταστήματα: Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο από την Κυριακή
ΕΛΛΑΔΑ

Καταστήματα: Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο από την Κυριακή

Καταστήματα: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τροφίμων και οι λαϊκές αγορές κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Καταστήματα: Εν όψει του εορταστικού ωραρίου του Πάσχα από ‪την ερχόμενη Κυριακή όλα τα καταστήματα τροφίμων που παραμένουν ανοικτά θα λειτουργήσουν με ενιαίο ωράριο  λόγω του. Αυτό θα ισχύσει είτε πρόκειται για σούπερ μάρκετ, είτε για μίνι μάρκετ. ‪Έτσι, την ερχόμενη Κυριακή τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα. Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Σε ό,τι αφορά στην επάρκεια αμνοεριφίων για το Πάσχα ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων αναμένεται η ζήτηση να είναι χαμηλότερη φέτος. Σε κάθε περίπτωση πάντως η εγχώρια παραγωγή επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση.

Τι θα γίνει με τις λαϊκές αγορές

Για τα προβλήματα στην αγορά και στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, ο υπουργός ανέφερε πως εντός της ημέρας θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα διευκολυνθούν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών. Απώτερος στόχος είναι η ομαλή διάθεση των προϊόντων των παραγωγών σε περιοχές όπως π.χ. η Αθήνα στην οποία σήμερα η πρόσβαση είναι αδύνατη λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού και κατ´ επέκταση να υπάρξει εξισορρόπηση των τιμών.

Έτσι, θα δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς που το επιθυμούν να μετακινηθούν άπαξ π.χ. στην Αθήνα και το εμπόρευμα να τους αποστέλλεται από την περιοχή παραγωγής χωρίς αυτοί να μετακινούνται εκτός των τειχών της περιοχής που έχουν δηλώσει ότι θα μένουν. Στην απόφαση αυτή προχωράει η κυβέρνηση προκειμένου να διευκολυνθεί η διακίνηση προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής εντός της ελληνικής επικράτειας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Ανάσες» στους δήμους από το υπουργείο Εσωτερικών

“Σταματήστε να παράγετε προϊόντα καπνού” – Ειδικοί προειδοποιούν τους καπνιστές

Ένταση στον «Ευαγγελισμό» μεταξύ εργαζομένων και αστυνομίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις