alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τσιόδρας: Η φωτογραφία του σε τζαμαρία φούρνου
ΕΛΛΑΔΑ

Τσιόδρας: Η φωτογραφία του σε τζαμαρία φούρνου

Τσιόδρας: Φούρνος στη Λαμία έβαλε τη φωτογραφία του Τσιόδρα στην τζαμαρία - Δείτε τον απίθανο λόγο

Τσιόδρας: Είναι αναμφίβολα το πρόσωπο των ημερών. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Σωτήρης Τσιόδρας μπήκε αιφνιδιαστικά στις ζωές μας και κυριάρχησε απόλυτα. Η καθημερινή του επαφή με τους πολίτες στην ενημέρωση των 18:00 επέχει πλέον θέση εκκλησιασμού για τους Έλληνες. Γεγονός είναι επίσης πως ως λαός έχουμε την υπερβολή στη φύση μας. Έχουμε ανάγκη, ειδικά στις κρίσιμες στιγμές για το έθνος, να ηρωοποιήσουμε (ή να δαιμονοποιήσουμε) κάποιους. Και η πραότητα, το μειλίχιο ύφος και η… πατρική φιγούρα του Σωτήρη Τσίοδρα βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε αυτό το πλαίσιο και ένας φούρνος στη Λαμία έχει βάλει στην τζαμαρία του μια φωτογραφία του ανθρώπου που κρεμόμαστε από τα χείλη του τον τελευταίο καιρό. Έτσι ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ αποκτά πλέον και υπερφυσικές δυνατότητες φύλαξης και αποτροπής του κακού.

Επίθεση Καρτερού σε Τσιόδρα

Βέβαια δεν λείπουν και εκείνοι που βλέπουν μελανά σημεία στην παρουσία του. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός. Μάλιστα, δημοσίευσε ένα άρθρο στην εφημερίδα «Αυγή» με τίτλο «Όταν έκλαψε ο Τσιόδρας». Μέσα στο κείμενο ασκείται, μεταξύ άλλων, έντονη κριτική στον Σωτήρη Τσιόδρα για την επιλογή του να πάει στην Εκκλησία για να ψάλει πριν από λίγες ημέρες. Παράλληλα τον κατηγορεί ότι λειτουργεί σαν εκπρόσωπος της κυβέρνησης και όχι των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Το άρθρο του Θανάση Καρτερού

Ολόκληρο το άρθρο του Θανάση Καρτερού  έχει ως εξής : «Το είπε ο Τσιόδρας. Ακούσατε χθες, σήμερα, προχθές, τον Τσιόδρα. Αλλοι τρεις νεκροί, το ανακοίνωσε ο Τσιόδρας. Ευτυχώς που υπάρχει ο Τσιόδρας. Κι εμείς ένα Τσιόδρα θα είχαμε σε αυτή τη θέση -αυτό από ευγενείς συριζαίους. Και η σκηνή των σκηνών, που συγκίνησε περισσότερο κι από θρήνους συγγενών. Ο Τσιόδρας να κλαίει βουβά επί του βήματος. Έσπασε ο Τσιόδρας, λύγισε ο Τσιόδρας, δάκρυσε ο Τσιόδρας, έκλαψε ο Τσιόδρας. Τίτλοι και παράθυρα, υπότιτλοι και φεγγίτες, ηχητικά και διαδικτυακά, με τον Τσιόδρα ασχολούνται. Όπου και να ΜΗΝ πας, Τσιόδρα ακούς και βλέπεις. Πανδημία δίχως Τσιόδρα, σκορδαλιά χωρίς τα σκόρδα. Υπάρχει βέβαια και ο Τσιόδρας ψάλλων. Αλλά όσοι ασχολήθηκαν μ’αυτό, και τόλμησαν να του κάνουν κάποια προσεκτική έως και αβρή κριτική, κατηγορήθηκαν ότι δεν σέβονται τον επιστήμονα και χριστιανό. Αλλά ο ίδιος σέβεται τον εαυτό του, όταν κάνει αυτά που μας συμβουλεύει να μην κάνουμε εμείς; Οταν επιτίθεται σε δημοσιογράφο ότι σπέρνει τον φόβο, επειδή τον ρωτάει τι γίνεται με τους εν οίκω κλεισμένους και επί ξύλου κρεμασμένους. Οταν δηλώνει ότι αν δεν έκαναν -ο Μητσοτάκης, δηλαδή, άντε και ο ίδιος- όσα έκαναν, ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ 2.265 νεκρούς. Υποθετικούς, για χρήση τρομοκρατικής προπαγάνδας, αλλά όλα κι όλα. Μετρημένους φέρετρο φέρετρο.

Προπαγάνδα ο Τσιόδρας; Θα πέσει φωτιά να μας κάψει. Τι κάνει όμως αν όχι αυτό;

Μετράει νεκρούς και κρούσματα, παρέχει στους φοβισμένους το γλυκύ έαρ των πατρικών συμβουλών του και συνεχώς αφήνει να διαπερνάει κάθε του λέξη μια υπόρρητη και άρρητη ανακούφιση. Καλά είμαστε. Και είμαστε καλά, επειδή τα κάναμε και τα κάνουμε σωστά. Μήπως τον ακούσατε ποτέ να λέει έστω μια λέξη για τα μηνύματα αγωνίας των ανθρώπων της πρώτης γραμμής, που παλεύουν χωρίς τα απαραίτητα; Να σημειώνει κάποιο λάθος, κάποια αβλεψία, κάποιου είδους ευθύνη; Να ασκεί μια επιστημονική κριτική ουσίας, που ακουμπάει στην πραγματικότητα και όχι στις προδιαγραφές του Μητσοτάκη;

Από την άλλη όμως, τι περιμέναμε; Δεν εκπροσωπεί τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, ούτε τους παραπεταμένους από το σύστημα, ούτε βέβαια -ύπαγε οπίσω μου- πρόσφυγες, Ρομά, φυλακισμένους και απόκληρους. Την κυβέρνηση της Δεξιάς εκπροσωπεί. Τον Μητσοτάκη εκπροσωπεί. Αυτός τον τοποθέτησε εκεί. Αυτός τον λιβανίζει ως τεχνοκράτη μεγάλου βεληνεκούς. Εκπρόσωπος επί της πανδημίας είναι, αλλά δικός τους εκπρόσωπος . Και ως εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης, και ενός πρωθυπουργού, υποστηρίζει τους εκπροσωπούμενους. Είναι θέμα δεοντολογίας, Πολιτικής, όχι επιστημονικής, αλλά πάντως δεοντολογίας.

Εκείνο που δεν είναι καθόλου δεοντολογικό, ούτε έντιμο, είναι να κρύβονται όλοι τους, με πρώτο τον Μητσοτάκη, πίσω από τον δήθεν ουδέτερο τεχνοκράτη. Δεν είναι ουδέτερος ο Τσιόδρας. Κι όταν μιλάει, κι όταν κλαίει, αυτούς εκπροσωπεί. Την πολιτική τους εξωραϊζει. Και το κάνει μια χαρά».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

«Δεν χρειάζονται μικροψυχίες και λαϊκισμοί»: Τι είπε ο Σταρόβας για την κόντρα Κανάκη – Αρναούτογλου

Χαραμάδα ελπίδας από Πέτσα -Μένοντας σπίτι τον Απρίλιο, τον Μάιο θα χαρούμε τα αποτελέσματα

Τι ισχύει για την απασχόληση συνταξιούχων -Αναλυτικά παραδείγματα