Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παραβάσεις – κορονοϊός: Μπλόκο στα ΚΤΕΛ Κηφισού και πρόστιμα σε 17 Αλβανούς
ΕΛΛΑΔΑ

Παραβάσεις – κορονοϊός: Μπλόκο στα ΚΤΕΛ Κηφισού και πρόστιμα σε 17 Αλβανούς

Παραβάσεις - κορονοϊός: Έλεγχοι σε Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων για την παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Παραβάσεις – κορονοϊός: Μπλόκο από την Τροχαία στον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων του Κηφισού, όπου η κατάσταση με το συνωστισμό δημιουργεί πολλά προβλήματα στη μάχη για τον περιορισμό διάδοσης του εφιάλτη του κορονοϊού στη χώρα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δεκάδες αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης τροχαίων Ατυχημάτων(Ο.Ε.Π.Τ.Α) και της Τροχαίας Αθηνών, προχώρησαν σε ελέγχους, όπως ανακοινώθηκε, για την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, το μεσημέρι του Σαββάτου. Τους ελέγχους μάλιστα συνόδευσε η Αστυνομία με φωτογραφίες και σχετικό βίντεο που αποτυπώνει την κατάσταση που αντιμετώπισαν οι άνδρες και γυναίκες της Τροχαίας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, λοιπόν, εντοπίσθηκαν δεκαεπτά Αλβανοί υπήκοοι, οι οποίοι είχαν προβεί στην έκδοση εισιτηρίου με τελικό προορισμό τα Ιωάννινα και δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης. Σε βάρος των ανωτέρω, πληροφορεί η Αστυνομία, στους οποίους δεν επιτράπηκε η επιβίβαση, βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Οι έλεγχοι, καταλήγει η Τροχαία, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Τους 20.000 φτάνουν οι παραβάτες των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας

Στο μεταξύ, πλησιάζουν τους 20.000 οι παραβάτες των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, όπως προκύπτει από τους συνεχιζόμενους ελέγχους από την Αστυνομία, για τις άσκοπες μετακινήσεις.

Οι παραβάσεις, υπενθυμίζεται συνοδεύονται από το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ.

323 απείθαρχοι σε εννέα ώρες

Σε χρονικό διάστημα εννέα ωρών, από τις 6 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 323 (νέες) παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:

Οι παραβάτες κατά περιοχή της χώρας

Ογδόντα οκτώ στην Αττική, 53 στην Κρήτη, 44 στα Ιόνια Νησιά, 26 στο Νότιο Αιγαίο, 21 στην Ήπειρο, 18 στη Θεσσαλονίκη, 18 στην Κεντρική Μακεδονία, 18 στη Δυτική Ελλάδα, 12 στην Πελοπόννησο, 9 στη Θεσσαλία, 9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 4 στη Δυτική Μακεδονία, 2 στο Βόρειο Αιγαίο και μία στη Στερεά Ελλάδα.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 19.454 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις