Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΜΕΘ Ελλάδα – κορονοϊός: “Βγαίνουν αρκετοί ασθενείς, κάποιοι πάνε σπίτι”
ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ, ΑΠΟ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ"

ΜΕΘ Ελλάδα – κορονοϊός: “Βγαίνουν αρκετοί ασθενείς, κάποιοι πάνε σπίτι”

ΜΕΘ Ελλάδα - κορονοϊός: Η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έδωσε μια πολύ ευχάριστη είδηση μέσα σε όλη αυτή τη "μαυρίλα".

ΜΕΘ Ελλάδα – κορονοϊός: Πολύ ωραία νέα από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και τους νοσούντες από τον κορωνοϊό, καθώς αρκετοί εξ’ αυτών βγαίνουν από τις ΜΕΘ! Όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις της η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, δεν αποκλείεται αύριο να μπορεί να ειπωθεί ότι δεν υπάρχει ζήτηση για τις ΜΕΘ. Και αυτό διότι αρκετοί ασθενείς εξέρχονται από αυτές και μάλιστα κάποιοι πάνε ήδη στο σπίτι τους έχοντας αναρρώσει. «Καθημερινά βγαίνουν ασθενείς από τις ΜΕΘ. Εχουμε αρκετούς που έχουν βγει από την εντατική. Κάποιοι ετοιμάζονται να πάνε και σπίτια τους. Αυτή είναι η πιο ευχάριστη είδηση που μπορώ να δώσω. Αύριο θέλω να ελπίζω ότι θα σας πω ακόμη πιο ευχάριστα, ότι δεν θα έχουν τόσο μεγάλη ζήτηση τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας» είπε αρχικά η κα Κοτανίδου.

Εν συνεχεία και η Αναστασία Κοτανίδου ανέλυσε γιατί η Ελλάδα έχει χαμηλά νούμερα σε κρούσματα και θανάτους υπογραμμίζοντας «Η επιτυχία των λίγων κρουσμάτων και των λίγων θανάτων οφείλεται αρχικά στα γρήγορα μέτρα της κυβέρνησης, δεύτερον στο ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό το οποίο ανταποκρίθηκε με τρομερή αυταπάρνηση. Τις πρώτες ημέρες νοσηλεύτριες και γιατροί δεν λογαριάζανε τίποτε. Προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους αρρώστους, αγνοώντας τον κίνδυνο για τον εαυτό τους. Είναι σημαντικό και πρέπει να το τονίζουμε συνέχεια. Και οι συνάδελφοι από Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία και παντού, έχουν την ίδια αυταπάρνηση. Βεβαίως δύστυχος για αυτούς εκεί είχαν πολλά περισσότερα κρούσματα και μέσα στο ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό. Εμείς στην Ελλάδα φαίνεται να είμαστε, ως ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό, λίγο πιο ευαισθητοποιημένοι. Φοράμε μάσκες, γάντια και τις μπλούζες. Αν δεν είχα παρθεί τα μέτρα τόσο γρήγορα θα μπορούσαμε να μιλάμε για καταστάσεις Ιταλίας και Ισπανίας».

Κορωνοϊός: Ακόμη δύο νεκροί, σε Καστοριά και Κέρκυρα

Ακόμη δυο συμπολίτες μας κατέληξαν σήμερα, ανεβάζοντας τους νεκρούς από τον κορωνοϊό στους 70 στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ένας 75χρονος, ο οποίος είχε προσβληθεί από κορωνοϊό. Ήταν το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κέρκυρα. Χθες, Σάββατο, η κατάσταση του 75χρονου είχε δείξει μία σταθεροποίηση, ωστόσο, μέσα στη νύχτα επιδεινώθηκε ραγδαία. Σύμφωνα με το corfupress, έχει προσβληθεί από κορωνοϊό και η σύζυγός του, η οποία επίσης νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Δείτε ακόμη

Έγκυος γιατρός επέλεξε να παραμείνει στο νοσοκομείο – Τελικά, την “βρήκε” ο ιός (pics)

Τσιόδρας: Προσοχή στη χρήση διαλυμάτων χλωρίνης – «Δύσκολο θέμα» τα κλιματιστικά

“Είμαι ευτυχισμένη!” – Το συγκλονιστικό “ευχαριστώ” μητέρας στον Μητσοτάκη

«Καμπανάκι» από τον Μόσιαλο: Τώρα ειδικά, τηρήστε ευλαβικά τα μέτρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις