Αθήνα

°C

Πέμπτη

05

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αίγυπτος κορονοϊός: Το “ευχαριστώ” του ΠΟΥ για τη διαχείριση της κρίσης
ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος κορονοϊός: Το “ευχαριστώ” του ΠΟΥ για τη διαχείριση της κρίσης

Αίγυπτος κορονοϊός: Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επαίνεσε τη «ισχυρή δέσμευση» του Προέδρου Αλ Σίσι στην εκστρατεία καταπολέμησης της πανδημίας του κορονοϊού.

Αίγυπτος κορονοϊός: Στους 58 έφθασαν οι νεκροί στην Αίγυπτο μετά τον θάνατο άλλων έξι ανθρώπων από τον κορωνοϊό, ενώ ανακοινώθηκαν και 86 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Συνολικά, η Αίγυπτος καταγράφει συνολικά πλέον συνολικά 865 περιπτώσεις ατόμων που μολύνθηκαν από τον COVID-19. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας, 201 άνθρωποι που είχαν νοσήσει από τον κορωνοϊό έχουν αναρρώσει πλήρως. Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έβγαλε το καπέλο στον πρόεδρο της για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό πολυεπίπεδα. Την απόφαση του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, να αναλάβει το Ταμείο «Tahya Misr» («Ζήτω η Αίγυπτος) τα έξοδα της υποχρεωτικής παραμονής των επαναπατρισθέντων πολιτών λόγω κορονοϊού, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων της αιγυπτιακής κυβέρνησης, επαίνεσε με θερμά σχόλια μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Γενικός Δ/ντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρέγεσους.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επαίνεσε τη «ισχυρή δέσμευση» του Προέδρου Αλ Σίσι στην εκστρατεία καταπολέμησης της πανδημίας του κορονοϊού. «Σάς ευχαριστώ, Πρόεδρε Αλ Σίσι, για την ισχυρή δέσμευσή σας να σταματήσετε την εξάπλωση του κορονοϊού και επίσης να εξασφαλίσετε ότι οι πληγέντες πληθυσμοί θα λαμβάνουν ευρεία υποστήριξη. Μεγάλη πράξη ηγεσίας και αλληλεγγύης» ανέφερε χαρακτηριστικά για τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, ο κ. Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρέιεους. Ήδη οι επαναπατρισθέντες από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής οδηγήθηκαν σε ξενοδοχείο της πόλης Μάρσα Άλαμ, κάπου 700 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου, όπου θα παραμείνουν σε 14ήμερη τουλάχιστον απομόνωση, με έξοδα του εν λόγω κρατικού ταμείου, και θα διαθέτουν όλες τις απαιτούμενες ιατρικές φροντίδες, αν καταστούν αναγκαίες.

Το ευχαριστώ στους γιατρούς, μέσα από τη Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις