Αθήνα

°C

Τετάρτη

20

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απαγόρευση κυκλοφορίας Βόλος: Κλείνει η παραλία λόγω κορονοϊού
ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας Βόλος: Κλείνει η παραλία λόγω κορονοϊού

Απαγόρευση κυκλοφορίας Βόλος: Στην απαγόρευση της κυκλοφορίας συμπεριλαμβάνεται και το παραλιακό πάρκο σε όλο του το μήκος.

Απαγόρευση κυκλοφορίας Βόλος: Κλείνει η παραλία του Βόλου για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η εικόνα που παρουσιάστηκε το Σαββατοκύριακο προκαλεί ανησυχία στις αρχές του Βόλου, ειδικά όσο ανοίγει ο καιρός. Η παραλία του Βόλου “πλημμύρισε” το περασμένο Σαββατοκύριακο με περιπατητές και αθλούμενους. Ωστόσο, κανείς δεν τηρούσε τους κανόνες προστασίας. Την ίδια ώρα, τα πρόστιμα έπεσαν “βροχή” καθώς οι περισσότεροι δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα. Έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Βόλου  αποφασίσθηκε να κλείσει η παραλία του Βόλου σε όλο το μήκος της για λόγους ασφαλείας και την αποφυγή συνωστισμού του πλήθους ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Βίκυ Μήτρου και η λιμενάρχης Βασιλική Κωνσταντά, Τη στήριξη του ΟΛΒ στην απόφαση τονίζει με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Οργανισμού Βίκυ Μήτρου. «Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου δεν έχει αντίρρηση και συμφωνεί με την εισήγηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου να κλείσει η παραλία για το κοινό για λόγους υγεινομικής ασφάλειας. Η λιμενάρχης ζήτησε με έγγραφό της προς τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου να κλείσει η παραλία από τη Δευτέρα, και συγκεκριμένα να απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και στις 12 τα μεσάνυχτα.

Ποιους αφορά η απαγόρευση

“Η απαγόρευση της κυκλοφορίας αφορά το κοινό, πλην όσων εργάζονται ή διαμένουν αποδεδειγμένα στα κτίρια και στις πολυκατοικίες του παραλιακού μετώπου” σημείωσε η κ. Μήτρου. Όπως έγινε γνωστό η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αφορά όλο το παραλιακό μέτωπο του Βόλου, δηλαδή την λεωφόρο Αργοναυτών, από το ύψος της οδού Κ.Καρτάλη, θα συνεχίζει ως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θα ολοκληρώνεται στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου. Στην απαγόρευση της κυκλοφορίας συμπεριλαμβάνεται και το παραλιακό πάρκο σε όλο του το μήκος. Πέραν των σημερινών αποφάσεων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, προ 15νθημέρου, είχε κλείσει και τον λιμενοβραχίονα του λιμανιού.

Στο γνωστό και ως “κορδόνι”, τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα που απαγόρευαν την οποιαδήποτε κίνηση. Αναμένεται πλέον ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου να ενημερώσει την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και την εφαρμογή του νόμου θα αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου με ελέγχους από την Λιμενική Αστυνομία. Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Βόλου είχε ζητήσει να κλείσει η παραλία και γι αυτό οργάνωσε τη σημερινή σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις