Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αίτηση για 800 ευρώ: Άνοιξε το supportemployees.yeka.gr – Πώς θα πάρουν οι εργαζόμενοι το επίδομα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αίτηση για 800 ευρώ: Άνοιξε το supportemployees.yeka.gr – Πώς θα πάρουν οι εργαζόμενοι το επίδομα

Αίτηση για 800 ευρώ: Οι δηλώσεις θα γίνονται στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr.

Αίτηση για 800 ευρώ: Διαθέσιμη είναι πλέον και η πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr στην οποία θα μπορούν από αύριο να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι εργαζόμενοι των οποίων ανεστάλη η σύμβαση εργασίας τους και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τα 800 ευρώ. Οι δηλώσεις θα γίνονται στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr. Προσοχή οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται από σήμερα 1.4.2020 για όσους ο ΑΦΜ τους τελειώνει σε 1. Οι εργαζόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τα ειδικά ηλεκτρονικά έντυπα τόσο για τη μείωση κατά 40% του μισθώματος της πρώτης κατοικίας τους (για εργαζόμενους επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή), όσο και για να λάβουν την αποζημίωση του ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ.

Η υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης για όσους έχουν αναστολή της σύμβασης εργασίας τους με εντολή δημόσιας Αρχής πραγματοποιείται εντός του χρονικού διαστήματος από 1/4/2020 μέχρι και 10/4/2020, ως εξής:

1/4/2020 όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 1

2/4/2020 όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 2

3/4/2020 όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 3

4/4/2020 όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 4

5/4/2020 όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 5

6/4/2020 όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 6

7/4/2020 όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 7

8/4/2020 όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 8

9/4/2020 όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 9

10/4/2020 όσων εργαζομένων ο ΑΦΜ λήγει σε 0

Το εν λόγω χρονικό διάστημα δύναται να παραταθεί.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι που έχουν αναστολή της σύμβασης εργασίας τους με βάση τους ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση με τίτλο «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων με εξαρτημένη εργασία σε Επιχειρήσεις – Εργοδότες» για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.yeka.gr).

Η υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης μπορεί να γίνει από την 1/4/2020 μέχρι και τις 30/4/2020 και σε κάθε περίπτωση μετά τη γνωστοποίηση σε αυτόν της αναστολής της σύμβασης εργασίας του.

Τα βήματα για την αίτηση

Οι εργαζομενοι πρέπει καταρχήν να μπουν στην πλατφόρμα με τα στοιχεία του Taxisnet.

Στη συνέχεια τα βήματα είναι:

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

Τα πεδία ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ συμπληρώνονται αυτόματα και προκύπτουν από διασύνδεση με το μητρώο επιχειρήσεων εργαζόμενων (Τρέχουσα Κατάσταση) του ΠΣ Εργάνη και το μητρώο φυσικών προσώπων της Α.Α.Δ.Ε..

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Τα πεδία ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ συμπληρώνονται υποχρεωτικά και παρέχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης των ενδιαφερομένων με γραπτά μηνύματα (sms) και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (E-mail).

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Για να υποβληθεί η Δήλωση Εργαζόμενου πρέπει απαραίτητα, να έχει προηγηθεί, η Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων του εργοδότη, η οποία πρέπει να συμπεριλαμβάνει τον εργαζόμενο που θέλει να υποβάλλει τη Δήλωση. Τότε τα στοιχεία του εργοδότη (ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ, ΑΦΜ και ΑΜΕ) συμπληρώνονται αυτόματα από τα στοιχεία της Δήλωσης Αναστολής Συμβάσεων του εργοδότη. Στις περιπτώσεις που περισσότεροι εργοδότες έχουν κάνει Δήλωση Αναστολής Συμβάσεων για τον υποβάλλοντα εργαζόμενο, τότε

Υπεύθυνη Δήλωση

Οδηγίες Πρόσβασης των εργαζομένων στον Ειδικό Μηχανισμό Στήριξης Έκδοση 1-31.03.2020 https://supportemployees.yeka.gr , σελίδα 5 από τη λίστα «Επιλογή Υπεύθυνης Δήλωσης» ο εργαζόμενος επιλέγει τον εργοδότη που επιθυμεί να συμπεριλάβει στη δήλωση.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΔΗΛΩΣΗΣ

Τα πεδία:

α) ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤ. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΤΟ ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ,

β) Η σύμβαση εργασίας μου με την ανωτέρω επιχείρηση έχει ανασταλεί [. . .] και

γ) Η σύμβαση εργασίας μου με την ανωτέρω επιχείρηση λυθεί από 1/3/2020 έως και 20/3/2020 [ . . .] με [. . .] την [. . .], συμπληρώνονται αυτόματα σύμφωνα από τα στοιχεία της Δήλωσης Αναστολής Συμβάσεων του εργοδότη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Τα πεδία που αναφέρονται σε μίσθωση πρώτης κατοικίας,

α) ΜΙΣΘΩΝΩ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

β) ΑΦΜ ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ\

γ) ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ και

δ) Δ/ΝΣΗ ΜΙΣΘΙΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

μπορούν να συμπληρωθούν μόνο όταν το πεδίο «Η σύμβαση εργασίας μου με την ανωτέρω επιχείρηση έχει ανασταλεί» έχει την τιμή «λόγω προσωρινής αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης με εντολή δημόσιας αρχής».

Στα πεδία ΤΡΑΠΕΖΑ και ΙΒΑΝ ο εργαζόμενος δηλώνει τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο επιθυμεί να κατατεθεί το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Με κλικ στο πεδίο [Υποβολή] πραγματοποιείται έλεγχος των στοιχείων του εντύπου και εφόσον δεν εντοπισθούν σφάλματα, αυτό οριστικοποιείται με την απόδοση αριθμού πρωτοκόλλου και την αποτύπωση της ημερομηνίας και ώρας της υποβολής.

Μπείτε στην πλατφόρμα από εδώ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις