Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ολλανδία – Κορονοϊός: Νοσοκομείο ο χώρος που θα φιλοξενούσε τη “Eurovision 2020”
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία – Κορονοϊός: Νοσοκομείο ο χώρος που θα φιλοξενούσε τη “Eurovision 2020”

Ολλανδία - Κορονοϊός: Ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες για να τοποθετηθούν οι πρώτες 88 από τις συνολικά 680 κλίνες για τους ασθενείς

Ολλανδία – Κορονοϊός: Η συναυλιακή αίθουσα Ahoy στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας που υπό κανονικές συνθήκες θα φιλοξενούσε τον Μάιο τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020, έχει πλέον διαμορφωθεί σε νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης για να δεχθεί ασθενείς του κορονοϊού σε μία προσπάθεια της χώρας να τιθασεύσει την πανδημία. Ξεκίνησαν ήδη οι σχετικές εργασίες για να τοποθετηθούν οι πρώτες 88 από τις συνολικά 680 κλίνες, που θα μετατρέψουν τον πολυχώρο του Ahoy από στέγη για συναυλίες, εμπορικές εκθέσεις και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, σε νοσοκομείο εκστρατείας. Το Ahoy θα ανοίξει από τα μέσα Απριλίου τις πόρτες του σε ασθενείς με κορωνοϊό, ή άλλες νόσους που δεν χωρούν να νοσηλευθούν στις άλλες μονάδες της χώρας. Πρόκειται για μία κίνηση που θα ανακουφίσει το νοσηλευτικό σύστημα της Ολλανδίας μιας και τα κρούσματα του ιού έχουν αυξηθεί, αφ’ ότου καταγράφηκε το πρώτο στις 27 Φεβρουαρίου, φθάνοντας την Κυριακή σχεδόν τα 11.000 με 771 θανάτους.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας πιθανολογεί πως οι ΜΕΘ στη χώρα θα φθάσουν στα όριά τους μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, εάν συνεχιστεί με τον ρυθμό αυτό η αύξηση των θυμάτων. Η προοπτική της υπερπληθώρας στα νοσοκομεία, έχει αναγκάσει την κυβέρνηση να διοχετεύσει ασθενείς, ακόμη και από Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σε ειδικά διαμορφωμένα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα των 17 εκατ. κατοίκων. Από όποια σκοπιά και να το δει κανείς, είναι πραγματικά αναμφισβήτητη η προσπάθεια που καταβάλλεται, όχι μόνο στην Ολλανδία αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν σωστότερη διαχείριση όλων των ενεργειών που απαιτούνται για να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά η θανατηφόρα δράση του κορονοϊού.

Eurovision 2020 – Ελλάδα: Η Στεφανία Λυμπερακάκη η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπούσε φέτος τη χώρα μας

Το τραγούδι με τον τίτλο “Supergirl” θα ήταν αυτό με το οποίο η Στεφανία Λυμπερακάκη θα εκπροσωπούσε την Ελλάδα στην Eurovision του 2020, στις 14 Μαΐου, αν δεν είχαν αλλάξει τα πάντα στη ζωή όλων, με την εμφάνιση του κορονοϊού. Πρόκειται για ένα σύγχρονο pop τραγούδι με έθνικ στοιχεία, με τη φιλοδοξία να «αγγίξει» την καρδιά του κοινού. Μετά από την ανακοίνωση για την ακύρωση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού, η 17χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη εμφανίστηκε στην Ολλανδική τηλεόραση και δήλωσε έτοιμη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2021 με ένα όμως, διαφορετικό τραγούδι καθώς όπως επεσήμανε ότι το “Supegirl” θα έχει χάσει τη φρεσκάδα του μέχρι του χρόνου που θα διεξαχθεί ο επόμενος διαγωνισμός.

Μάλιστα η νεαρή ερμηνεύτρια έκανε και μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram όπου ανέφερε «Παρά το γεγονός ότι είμαι πολύ στεναχωρημένη από την ακύρωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2020, υποστηρίζω πλήρως την απόφαση, καθώς η υγεία και η ασφάλεια είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο. Θέλω και πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, στην ΕΡΤ, όχι μόνο επειδή με επέλεξε να εκπροσωπήσω τη χώρα μας στην Eurovision 2020, αλλά κυρίως επειδή επιθυμούν να το κάνω ξανά στην Eurovision 2021. Εκφράζοντας την υποστήριξη τους στο πρόσωπο μου δύο φορές σημαίνει πάρα πολλά για μένα και δεν θα σας απογοητεύσω. Ραντεβού λοιπόν στο Ρότερνταμ το 2021».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις