Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / 90χρονη Βέλγιο – κορονοϊός: Η γιαγιά που δεν ήθελε αναπνευστήρα, για να σωθούν οι νέοι
ΚΟΣΜΟΣ

90χρονη Βέλγιο – κορονοϊός: Η γιαγιά που δεν ήθελε αναπνευστήρα, για να σωθούν οι νέοι

90χρονη Βέλγιο - κορονοϊός: Η πρώτη ένδειξη που είχε η 90χρονη για να ζητήσει ιατρική βοήθεια ήταν δυσκολία στην αναπνοή και έλλειψη όρεξης για φαγητό.

90χρονη Βέλγιο – κορονοϊός: Συγκίνηση έχει προκαλέσει στο Βέλγιο η αυτοθυσία μιας 90χρονης, που ενώ είχε νοσήσει βαριά από την Covid-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, αρνήθηκε τη βοήθεια αναπνευστήρα «γιατί τον χρειάζονται οι νεώτεροι». Η Suzanne Hoylaerts από το Μπίνκομ κοντά στο Λίμπεκ, εισήχθη σε νοσοκομείο στις 20 Μαρτίου με συμπτώματα ανορεξίας και δύσπνοιας, και διαγνώστηκε θετική στο νέο κορωνοϊό. Την έβαλαν αμέσως σε καραντίνα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να την επισκέπτεται η κόρη της. Όταν οι γιατροί της πρότειναν να της τοποθετήσουν αναπνευστήρα εκείνη απάντησε: «Δεν θέλω μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Κρατείστε τη για νεώτερους ασθενείς. Εγώ έζησα τη ζωή μου»!

Η 90χρονη πέθανε τελικά μόνη της δύο 24ωρα αργότερα, στις 22 Μαρτίου, τη μέρα που το Βέλγιο αποφάσισε να επιστρατεύει ρομπότ για να κρατούν συντροφιά σε ηλικιωμένους, που βρίσκονται σε καραντίνα, λόγω του κορωνοϊού. «Δεν μπόρεσα να πω το στερνό αντίο στη μητέρα μου, ούτε καν να παραστώ στην κηδεία της», δήλωσε συντετριμμένη η κόρη της Τζούντιθ στην ολλανδική εφημερίδα Het Laatste Nieuws. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 705 θάνατοι από το νέο κορωνοϊό στο Βέλγιο, ενώ το νεότερο μέχρι στιγμής θύμα είναι μια 12χρονη, που κατέληξε χθες προκαλώντας ανησυχία λόγω του νεαρού της ηλικίας της στις υγειονομικές Αρχές της χώρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις