Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα Ελλάδα τώρα: 81 νέα, 50 νεκροί
90 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ

Κρούσματα Ελλάδα τώρα: 81 νέα, 50 νεκροί

Κρούσματα Ελλάδα τώρα: Διασωληνωμένοι παραμένουν 90 ασθενείς, μέσης ηλικίας 76 ετών, ενώ έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ έξι άτομα.

Κρούσματα Ελλάδα τώρα: Στους 50 έχουν φτάσει οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα. Τα κρούσματα στη χώρα μας είναι 1.415. Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε πως επιβεβαιώθηκαν 81 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και επιπλέον 20 που επιβαίνουν στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο είναι σε καραντίνα έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Εκ των θανόντων οι 38 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες. Η μέση ηλικία τους είναι τα 72 έτη, ενώ το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας. Διασωληνωμένοι παραμένουν 90 ασθενείς, μέσης ηλικίας 76 ετών, ενώ έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 6 άτομα. «Θεωρητικά κανείς μας δεν είναι άτρωτος. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί», είπε.

Με 30.063 θανάτους, η Ευρώπη είναι η περισσότερο πληγείσα ήπειρος από την πανδημία Covid-19. Η Ιταλία βρίσκεται πρώτη στην κατάταξη με 12.428 θανάτους. Ακολουθεί η Ισπανία με 8.189 θανάτους, και η Γαλλία με 3.523.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι η Δημοτική Ενότητα Φούστανης Εξαπλατάνου, στην Έδεσσα, τίθεται από σήμερα σε καραντίνα, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Μητσοτάκης: Σχεδιάζει παρέμβαση αύριο στη Βουλή για την τήρηση των μέτρων

Παρέμβαση στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής σχεδιάζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να επισημάνει για μια ακόμα φορά την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας απο την πανδημία ενόψει της εισόδου στην κρισιμότερη φάση της κρίσης.

Με αφορμή την κοινοβουλευτική συζήτηση για τρεις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με μέτρα για τον κορωνοϊό και για την στήριξη της οικονομίας, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και τα μέτρα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις