Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα 800 ευρώ – δικαιούχοι: Οικοδόμοι, υδραυλικοί και άλλοι επαγγελματίες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 800 ευρώ – δικαιούχοι: Οικοδόμοι, υδραυλικοί και άλλοι επαγγελματίες

Επίδομα 800 ευρώ - δικαιούχοι: Διευκρινήσεις για το πως θα χορηγηθούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές διευκολύνσεις στις επιχειρήσεις που πλήττονται παρείχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Επίδομα 800 ευρώ – δικαιούχοι: Την άποψη ότι η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει μία δύσκολη εξίσωση με δημοσιονομικούς περιορισμούς και άγνωστες παραμέτρους, εξέφρασε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι κυριότερη άγνωστη παράμετρος είναι η διάρκεια της κρίσης και υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η δημόσια υγεία και έπεται η οικονομία. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, με τα οικονομικά μέτρα η κυβέρνηση αντιμετώπισε σε πρώτη φάση το πρόβλημα που αφορά 1,7 εκ. μισθωτούς και 800.000 επαγγελματίες και υπογράμμισε ότι στα μέτρα υπάρχει πρόνοια για όλες τις μορφές επιχειρήσεων. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι στους δικαιούχους των 800 ευρώ συμπεριλαμβάνονται οι οικοδόμοι, οι υδραυλικοί και άλλες κατηγορίες εργαζομένων ενώ αναφορικά με τους μακροχρόνια άνεργους υπογράμμισε ότι επεκτάθηκε η καταβολή του επιδόματος. Υπογράμμισε, επίσης, ότι εντός Μαϊού θα ανακοινωθούν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με 100 χιλιάδες θέσεις.

Αναφορικά με το επίδομα ενοικίου, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι αυτό αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θα πάρουν το 60% από όσους έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους και τους εργαζόμενους σε αυτές. Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με τις ουρές συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες, που παρατηρήθηκε σήμερα, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι έγινε προσπάθεια σε συνεργασία με τις διοικήσεις των τραπεζών για να ελαχιστοποιηθούν οι συναλλαγές στα γκισέ και σύντομα θα δοθούν και νέες οδηγίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις