alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μασούτης: Κίνηση στήριξης στους εργαζομένους της εταιρείας
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ

Μασούτης: Κίνηση στήριξης στους εργαζομένους της εταιρείας

Μασούτης: Τα σούπερ μάρκετ Μασούτης προσφέρουν το 30% των κερδών της εταιρείας, βοηθώντας έμπρακτα τους υπαλλήλους τους και τις οικογένειές τους, σε αυτή την δύσκολη περίοδο.

Μασούτης: Για πρώτη φορά στα οικονομικά, αλλά και τα επιχειρησιακά χρονικά, επιχείρηση ανακοινώνει ότι θα δώσει στους εργαζομένους της το 30% των κερδών της! Με προσωπική του παρέμβαση ο κ. Μασούτης ανακοίνωσε ό,τι πιο σημαντικό για τους εργαζομένους της επιχείρησής του. Η ανακοίνωση τα λέει όλα! Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Μασούτη για αυτή την κίνηση και μακάρι να την ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις σε μια στιγμή που η χώρα μας και οι εργαζόμενοι δοκιμάζονται λόγω του κορωνοϊού. Πρόκειται για μια μεγάλη και γενναιόδωρη απόφαση για συμμετοχή και μοίρασμα των ετήσιων καθαρών αποτελεσμάτων της εταιρίας με τους εργαζομένους και μια πραγματικά έμπρακτη απόδειξη των αξιών που διέπουν την Μασούτης.

Το ύψος του ποσού υπολογίζεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ (αυτό είναι περίπου το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών). Είναι το υψηλότερο ποσό που έχει διανεμηθεί ποτέ και εκφράζει την ανθρωποκεντρική κουλτούρα του κου. Ι. Μασούτη.

Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σημαντική θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες αλυσίδες. Με 333 καταστήματα, 311 καταστήματα λιανικής, 22 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, ένα κέντρο αποθήκευσης και διανομής στο Καβαλάρι και ένα στο Βιομηχανικό πάρκο Μαρκόπουλο, Αττική, καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, την Αιτωλοακαρνανία, την Αττική και τα νησιά Θάσο, Λήμνο, Λέσβο, Χίο και Άνδρο. Απασχολεί περισσότερους από 8.150 εργαζόμενους.

Μασούτης: Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας

“Αγαπητές/οι συνεργάτες,

Η πανδημία του κορωνοϊού που αντιμετωπίζουμε, μας φέρνει όλους αντιμέτωπους με μια μεγάλη ευθύνη: να τα καταφέρουμε, συλλογικά αλλά και ατομικά. Να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες προκλήσεις, να προστατεύσουμε την υγεία, τη δική μας και των ανθρώπων μας, να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί για να διασφαλιστεί η εύρυθμη κοινωνική λειτουργία και συνοχή.  Εμείς, στα super markets κληθήκαμε να βάλουμε πλάτη και να σηκώσουμε ένα τεράστιο βάρος αυτής της πρωτοφανούς δοκιμασίας.

Σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες όμως, αποδείξαμε ότι ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε πολλά περισσότερα.

Μαζί, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στην απίστευτη πίεση που δέχθηκε και δέχεται καθημερινά, η λειτουργία των καταστημάτων μας και γι’ αυτό, θέλω να σας ευχαριστήσω προσωπικά την καθεμία και τον καθένα από εσάς. Ως έμπρακτη αναγνώριση της ουσιαστικής συμβολής σας, θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών της εταιρείας μας θα διατεθεί τον Δεκέμβριο ως επιπρόσθετη παροχή, στους εργαζόμενους της 1ης γραμμής των καταστημάτων: ταμίες, πωλητές, αποθηκάριους και άλλες ειδικότητες που υποστηρίζουν την ομαλή λειτουργία, σε αυτή την δοκιμασία.

Πρόκειται για μια απόφαση που απορρέει από την πίστη πως η δύναμή μας, είναι οι άνθρωποί μας και επιβραβεύει όλους εσάς τους ανθρώπους μας, που είστε καθημερινά στις «επάλξεις», πράττετε το καθήκον σας με σθένος και υπομονή διατηρώντας τα καταστήματά μας ανοικτά και γεμάτα, καλύπτοντας με ασφάλεια τις αυξημένες ανάγκες των πελατών μας, μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης έντασης.

Ήμασταν οι πρώτοι που αναδείξαμε τα ζητήματα που αφορούν στην ασφαλή και ομαλή λειτουργία των super markets με ειδικά μέτρα ουσιαστικής στήριξης των εργαζομένων και έμπρακτης αναγνώρισης της προσφοράς σας. Χαίρομαι που ανοίξαμε τον δρόμο για τον κλάδο. Και συνεχίζουμε.  Είναι ένας αγώνας αντοχής, ένας πρωτοφανής «μαραθώνιος» στον οποίο πρέπει όλοι να συμμετέχουμε και να τερματίσουμε μαζί, νικητές. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε! Σας ευχαριστώ από καρδιάς και σας εύχομαι καλή δύναμη. Εκ μέρους όλης της οικογένειας Μασούτη,

Ιωάννης Μασούτης”