Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός απάτη: Η δήθεν επιστολή της ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός απάτη: Η δήθεν επιστολή της ΕΛΑΣ

Κορονοϊός απάτη: Έκκληση στους πολίτες «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία και να διαγράφουν το μήνυμα

Κορονοϊός απάτη: Για μία νέα απάτη μέσω email προειδοποιεί η Ελληνική Αστυνομία. Οι επιτήδειοι κατά καιρούς βρίσκουν πολλούς τρόπους για να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους πολίτες. Άλλες φορές με τηλεφωνικές απάτες, άλλες φορές με sms και άλλες φορές με email. Οι απάτες που σκαρφίζονται είναι πανομοιότυπες και στόχο έχουν να πάρουν λεφτά από πολίτες, που πάνω στον πανικό τους δεν υποψιάζονται ότι πρόκειται για απάτη και έτσι ενδίδουν στις απαιτήσεις των δραστών. Αυτή τη φορά, οι επιτήδειοι στέλνουν email σε ανυποψίαστα θύματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στέλνουν ένα κείμενο που παρουσιάζεται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε πως το παρακάτω κείμενο – μήνυμα, που αναπαράγεται εδώ και λίγες ώρες μέσω e-mails είναι πλαστό.

Η δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας διακινείται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, από δράστες που προφανώς επιχειρούν να εξαπατήσουν τους πολίτες για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά τους. Η ΕΛΑΣ προειδοποιεί τους πολίτες να μην ανοίγουν τα συνημμένα αρχεία. Παράλληλα, καλεί τους πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα. Έρευνα για το θέμα διενεργείται ήδη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος”, τονίζει συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ.

Το κείμενο – απάτη που φτάνει στο email

Το κείμενο που λαμβάνουν οι πολίτες στο email τους γράφει το εξής:

“Χαιρετίσματα,

Ελπίζουμε να αποδεχτείτε αυτή την επιστολή με καλή πίστη. Με αυτή την ειδοποίηση, πρέπει να εμφανιστείτε ενώπιον της Ελληνικής Αστυνομίας για συνεχή έρευνα. Ανατρέξτε στα συνημμένα έγγραφα για πληροφορίες και επικοινωνήστε με τον δικηγόρο σας, εάν χρειάζεται”.

Στο email υπάρχει επίσης και το σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας και στόχος είναι να τρομοκρατήσει τους πολίτες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις