Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μένουμε σπίτι Κορονοϊός: Νιώστε καλύτερα κάνοντας αυτά τα 7 πράγματα
PLUS

Μένουμε σπίτι Κορονοϊός: Νιώστε καλύτερα κάνοντας αυτά τα 7 πράγματα

Μένουμε σπίτι Κορονοϊός: Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τον άφθονο ελεύθερο χρόνο μας.

Μένουμε σπίτι Κορονοϊός: Η μετάδοση του κορονοϊού είναι εκπληκτικά εύκολη και ορισμένοι γιατροί λένε ότι ακόμη και να τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής, ο ιός μπορεί να επιβιώσει σε επιφάνειες για έως και τρεις ημέρες. Απαιτούνται τρεις μέρες για να ξεκινήσει η αποδόμηση του ιού χωρίς μέτρα απολύμανσης, κάτι που δικαιολογεί όλα αυτά τα δρακόντεια μέτρα που παίρνουν οι κυβερνήσεις. Η παραμονή στο σπίτι είναι μονόδρομος, οπότε αρκετοί είναι αυτοί που σκαρφίζονται όλο και πιο ευρηματικές ιδέες για να περάσουν όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα και εποικοδομητικά τις άπειρες ώρες (αναγκαστικού) ελεύθερου χρόνου. Από το ξεφύλλισμα περιοδικών και κατασκευές χειροτεχνίας μέχρι κολλάζ φωτογραφιών «ξεσκονίζοντας» τα άλμπουμ που έχουν στοιβαχτεί εδώ και αρκετό καιρό σε κάθε γωνιά του σπιτιού, πολλά είναι αυτά που μπορεί κανείς να υιοθετήσει για να «σκοτώσει» πιο γλυκά τον χρόνο του.

Γα παράδειγμα οι ώρες αυτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια ευκαιρία για να τηλεφωνήσει κανείς σε έναν ξεχασμένο φίλο ή σε κάποιον στενό του άνθρωπο που είχε καιρό να ακούσει λόγω του φρενήρη ρυθμού της ζωής, να γυμναστεί σηκώνοντας μερικά βάρη ή κάνοντας κοιλιακούς και ραχιαίους στο απαλό χαλί του σαλονιού, να πειραματιστεί με εξωτικές συνταγές μαγειρικής, να διαβάσει όλα εκείνα τα βιβλία που πάντα ήθελε και όλο ανέβαλλε ή να παρακολουθήσει κάποια από τις άφθονες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες στο NetFlix και το HBO ή στις άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες ψυχαγωγίας. Ακόμη, άλλη μία πρωτότυπη ιδέα για τους εν δυνάμει συγγραφείς, θα ήταν να γράψουν το ποίημα ή το μυθιστόρημα που πάντοτε επιθυμούσαν.

Μένουμε σπίτι»: Το σύνθημα της καμπάνιας του υπουργείου Υγείας για τον περιορισμό του κορονοϊού

Να σημειωθεί εδώ για ακόμη μια φορά ότι το σύνθημα του υπουργείου Υγείας «Μένουμε Σπίτι», παρακινεί τους πολίτες να μείνουν όσο περισσότερο γίνεται στο σπίτι τους, προκειμένου να περιοριστεί η περαιτέρω εξάπλωση του θανατηφόρου κορονοϊού. Η χαρακτηριστική φωτογραφία που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απεικονίζει ένα σπίτι που επάνω γράφει «Μένουμε Σπίτι».

«Μένουμε Σπίτι. Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας, με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης, εάν δεν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα. Δίνουμε προτεραιότητα για την εξέταση στα νοσοκομεία στους συμπολίτες μας με χρόνια νοσήματα και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας», είχε γράψει στον προσωπικό του λογαρισμό στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει η σημαντική καμπάνια για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις