Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα 800 ευρώ: Η Εκκλησία της Ελλάδος ζητά να το λάβουν ιερείς και ψάλτες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 800 ευρώ: Η Εκκλησία της Ελλάδος ζητά να το λάβουν ιερείς και ψάλτες

Επίδομα 800 ευρώ: Η Εκκλησία ζητά να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ ιερείς και ψάλτες.

Επίδομα 800 ευρώ: Η Εκκλησία της Ελλάδας ζητάει από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ λόγω κορωνοϊού ιερείς και άλλοι εργαζόμενοί της σε ναούς και μονές.

Όπως έγινε γνωστό, με επιστολή της, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 24 Μαρτίου προς τον υπουργό Εργασίας ζητάει την ένταξη της στους ΚΑΔ εργοδοτών στην Εργάνη προκειμένου οι εργαζόμενοί της, ιερείς, ιεροψάλτες, κ.α να αποζημιωθούν από το κράτος.

Με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, το επίδομα των 800 ευρώ δικαιούνται:

1. Οι εργαζόμενοι στους οποίους έχει γίνει προσωρινή αναστολή της σύμβασης εργασίας από τις επιχειρήσεις είτε διότι οι επιχειρήσεις έχουν κύριο ΚΑΔ που υπάγεται σε αυτούς που θεωρείται ότι πλήττονται είτε επειδή η επιχείρηση έχει κλείσει. Υπάρχουν πολλά προβλήματα σε αυτό το “μέτωπο” καθώς πολλά μαγαζιά που έχουν κλείσει υποχρεωτικά, δεν έχουν ΚΑΔ που να περιγράφεται στη λίστα οπότε δεν μπορούν να δηλώσουν στο ΕΡΓΑΝΗ ότι βάζουν τον εργαζόμενο σε καθεστώς αναστολής.

2. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ατομικές επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι πέντε άτομα προσωπικό, επίσης μπορούν να εισπράξουν την αποζημίωση των 800 ευρώ όχι μόνο για το προσωπικό τους αλλά και για τους ίδιους. Δεν εντάσσονται μέτοχοι νομικών προσώπων (ΙΚΕ, ΕΠΕ, ΑΕ κλπ) ακόμη και αν απασχολούν λιγότερα από πέντε άτομα προσωπικό.

Για όσους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους κατατάσσονται στους επιστημονικούς κλάδους (π.χ γιατροί, δικηγόροι, οικονομολόγοι, λογιστές κλπ) δεν προβλέπεται δυνατότητα είσπραξης των 800 ευρώ αλλά δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμμα κατάρτισης με “αντάλλαγμα” τα 600 ευρώ.

Δείτε ακόμα

Κορωνοϊός: Πιθανό “λουκέτο” σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας

«Ελάτε να κοινωνήσετε» – Πώς εξηγεί ο Μητροπολίτης Κέρκυρας την εξοργιστική δήλωσή του

ΥΠΟΙΚ: Παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων λόγω κορωνοϊού

Επιβεβαίωση του Alphafreepress: “Καθαρά και στο χέρι τα 600 ευρώ” – Ψέμα η μείωση μισθού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις