Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

07

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Μετάδοση κορονοϊού: Το πείραμα σε τάξη δημοτικού έγινε viral
PLUS

Μετάδοση κορονοϊού: Το πείραμα σε τάξη δημοτικού έγινε viral

Μετάδοση κορονοϊού: Ο Μαρκ Ρόμπερ πραγματοποίησε ένα πείραμα σε μια τάξη με παιδιά τρίτης δημοτικού, που δείχνει με τρομακτικό τρόπο πώς μεταδίδεται ένας ιός.

Μετάδοση κορονοϊού: Στο κανάλι του στο YouTube, ο Μαρκ Ρόμπερ δημοσίευσε ένα βίντεο το οποίο μέσα σε λίγες μέρες συγκέντρωσε πάνω από 10 εκατομμύρια views κι έγινε viral. Με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, μας δείχνει πόσο εύκολα εξαπλώνονται οι ιοί, αν δεν τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας. Ένα εκπαιδευτικό βίντεο, το οποίο συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές σε λίγες μόλις μέρες δημοσίευσε ο YouTuber Μαρκ Ρόμπερ στο κανάλι του, το οποίο μας δείχνει με πολύ απλό τρόπο πόσο εύκολα εξαπλώνεται ένας ιός, όταν δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα και δε δίνουμε τη δέουσα προσοχή. Πραγματοποίησε ένα πείραμα σε μια τάξη με παιδιά τρίτης δημοτικού στην Αμερική. Έβαλε λίγη αόρατη σκόνη από αυτές που λάμπουν στο σκοτάδι, η οποία λεγόταν Glo Germ, στα χέρια του δασκάλου και του ζήτησε στην αρχή της ημέρας να ανταλλάξει χειραψία με τρία τυχαία παιδιά.

Όταν ήρθε η ώρα του μεσημεριανού, με τη βοήθεια του UV φωτός έλεγξε πόσο είχε εξαπλωθεί η σκόνη κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Το φως αποκάλυψε ότι η σκόνη πλέον βρισκόταν παντού. Στο πάτωμα, στα χερούλια, στα θρανία, το μπάνιο και στα πρόσωπα και τα χέρια των υπόλοιπων μαθητών. «Οι ιοί μπορούν να ζήσουν σε σκληρές επιφάνειες μέχρι και για 9 μέρες. Και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να απολυμάνετε τα πράγματα που κάποιος που νοσεί ακουμπά πιο συχνά» λέει ο Μαρκ Ρόμπερ.

❗❗❗ Ακόμα και αν όλοι προσεκτικοί και πλένουμε συχνά τα χέρια μας, είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε να μην ακουμπάμε το στόμα και το πρόσωπό μας, καθώς ενδέχεται να έχουμε πιάσει αντικείμενα όπως το κινητό ή τα κλειδιά μας, τα οποία συνήθως έχουν πολλά μικρόβια.

Φωτο: Unsplash, Martin Sanchez

Δείτε ακόμη

Τα μέρη που χρειάζονται έγκαιρη απολύμανση στο αυτοκίνητό σας

Καθηγητής ιολογίας δίνει τον must κανόνα -Τι κάνουμε όταν επιστρέφουμε σπίτι από τη δουλειά

Πώς πρέπει να απολυμάνεις τα ψώνια σου από το σούπερ μάρκετ -Το βίντεο που έγινε viral

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις