Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βρέφος κορονοϊός: Θετικό νεογέννητο μωρό από την Καστοριά
ΕΛΛΑΔΑ

Βρέφος κορονοϊός: Θετικό νεογέννητο μωρό από την Καστοριά

Βρέφος κορονοϊός: Όπως μεταδίδει το kozanimedia, το μωρό είναι καλά στην υγεία του.

Βρέφος κορονοϊός: Θετικό στον κορωνοϊό νοσηλεύεται νεογέννητο βρέφος από την Καστοριά, το οποίο γεννήθηκε πριν μια εβδομάδα στο Νοσοκομείο των Γρεβενών. Όπως μεταδίδει το kozanimedia, το μωρό είναι καλά στην υγεία του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το μωρό δεν νόσησε στο νοσοκομείο Γρεβενών, αλλά όταν εξήλθε από αυτό και μετέβη με τη μητέρα στο σπίτι της στην Καστοριά. Ενήμερος για το κρούσμα κορωνοϊού είναι ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Υπενθυμίζεται πως πριν τρεις μέρες, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό ένα μωρό 3 μηνών, όπως μετέδωσε το Mega. Το μωράκι γεννήθηκε πρόωρα τον Δεκέμβριο και προς το παρόν είναι άγνωστο το πώς κόλλησε κορωνοϊό. Η μητέρα, μιλώντας στο Mega, δήλωσε ότι βρίσκεται μαζί με το μωρό σε καραντίνα στο νοσοκομείο. Όπως είπε, η ίδια έχει έντονο βήχα.

Το «ορφανό» κρούσμα

Στις δηλώσεις της, η μητέρα ανέφερε ότι η περίπτωση του βρέφους καταγράφεται ως ορφανό κρούσμα. Το βρέφος γεννήθηκε πρόωρο στις 13 Δεκεμβρίου και μπήκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου έμεινε εκεί για 49 ημέρες. Οταν επέστρεψαν σπίτι, το μωρό κόλλησε μια ίωση και νοσηλεύτηκε εκ νέου, ενώ κάποιες ημέρες μετά το ξεπέρασε. Το μωρό παρουσίασε και πάλι συμπτώματα ίωσης και μεταφέρθηκε στο Παίδων. Εκεί, έκανε το τεστ για κορωνοϊό και βγήκε θετικό.

Δείτε ακόμα

«Πιθανόν είμαι κι εγώ θετική»: Σε αναμονή των εξετάσεων η μητέρα του βρέφους με κορονοϊό

“Οι Έλληνες δίνουν μαθήματα φιλότιμου και βγαίνουν νικητές” – Η Daily Telegraph μάς δίνει κουράγιο

Κορωνοϊός: 25 οι νεκροί στην Ελλάδα

Μυστήριο με 10χρονη στην Αγγλία – Θετική στον ιό, με διαφορετικά συμπτώματα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις