Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Αγωνία για την Ξάνθη που βρίσκεται σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης»
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Αγωνία για την Ξάνθη που βρίσκεται σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Κορονοϊός Ελλάδα: Στην περιοχή έχουν βρεθεί εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Κορονοϊός Ελλάδα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η κοινότητα Εχίνος στην Ξάνθη και οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω κορονοϊού. Πρόκειται για περίπου 2.800 κατοίκους. Σημειώνεται ότι στην περιοχή έχουν βρεθεί εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Νίκος Ευφραιμίδης είπε ότι «δεν θα μπορεί κανένας να βγει από το σπίτι του, ούτε για ψώνια».

«Οι προμήθειες θα γίνονται από το Συντονιστικό Όργανο της κοινότητας. Ακόμη και ασθενείς θα μεταφέρονται από το ΕΚΑΒ τηρώντας αυστηρά τους κανονισμούς που προβλέπονται». Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα ισχύει για δύο εβδομάδες η απομόνωση» και πρόσθεσε ότι «επέστρεψαν από τη Γερμανία περίπου 1.000 άτομα σε όλον τον Νομό Ξάνθης».

Δύο θάνατοι στην Ξάνθη, ως τώρα

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες πριν, έγινε γνωστός ο δεύτερος θάνατος στην Ξάνθη. Ο άνδρας, ηλικίας 46 ετών, είχε βρεθεί θετικός στο κορονοϊό και είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλευόταν διασωληνομένος. O στρατιωτικός έχασε τη μάχη με τον ιό και αποτελεί το δεύτερο ασθενή που βρέθηκε θετικός και πεθαίνει στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Σημειώνεται ότι είναι ο πρώτος θάνατος από κορονοϊό στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων.  Σύμφωνα με το xanthinea.gr, ο 46χρονος υπηρετούσε στο Δ΄ ΣΣ στην Ξάνθη και έφερε τον βαθμό του ανθυπασπιστή, ενώ χαρακτηρίζεται και ως ένα από τα πιο νεαρά σε ηλικία θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα.  Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε χθες ο θάνατος ενός ηλικιωμένου άνδρα από τον Εχίνο.

Δείτε ακόμα

Γυναίκα στην Καλλιθέα το… τερμάτισε! Ο μοναδικός τρόπος που έδινε τρόφιμα στην μητέρα της (vid)

Καθηγητής Βατόπουλος: Όλοι κινδυνεύουν από τον ιό-Μέσα στον Απρίλιο θα έχουμε τα πολλά κρούσματα

23ος νεκρός από κορονοϊό στην Ελλάδα

“Αφήστε με να καώ” – Συγκλονίζει ο θάνατος της 33χρονης Ντιλέκ στην Τουρκία, από κορονοϊό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις