Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / 25η Μαρτίου – Μητσοτάκης: «Οι οπλαρχηγοί του καιρού μας είναι οι γιατροί»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

25η Μαρτίου – Μητσοτάκης: «Οι οπλαρχηγοί του καιρού μας είναι οι γιατροί»

25η Μαρτίου - Μητσοτάκης: "Δεν κυκλοφορούμε, μένουμε σπίτι! Έτσι τιμούμε φέτος την εθνική επέτειο", σημειώνει ο πρωθυπουργός.

25η Μαρτίου – Μητσοτάκης: Μήνυμα ενότητας προς τον ελληνικό λαό στέλνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821. Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στον εχθρό του σήμερα που δεν είναι άλλος από την πανδημία ενώ χαρακτηρίζει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές ως τους οπλαρχηγούς και τους πυρπολητές του καιρού μας. «Η εθνική επέτειος βρίσκει, φέτος, τη χώρα μας σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν την γιορτάζουμε σε δρόμους και πλατείες. Αλλά την τιμούμε από το σπίτι μας. Με τις σημαίες μας να κυματίζουν ψηλά και τη σκέψη μας στον αγώνα των προγόνων μας για Ελευθερία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Πριν από 200 χρόνια οι Έλληνες διεκδίκησαν και έγιναν από υπόδουλοι ελεύθεροι. Και από υπήκοοι, πολίτες. Συγκρότησαν Έθνος. Και ίδρυσαν κράτος Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης. Αυτές τις μεγάλες αξίες καλούμαστε να δικαιώσουμε, στις μέρες μας, με ένα νέο περιεχόμενο, αυτό της αμοιβαίας ευθύνης. Γιατί μόνο οι ενωμένοι λαοί μπορούν να ξεπερνούν τις δυσκολίες. Κανένα κοινωνικό οικοδόμημα δεν στέκει χωρίς το θεμέλιο της Υγείας. Και κανείς πολίτης δεν θα είναι καλά αν και οι γύρω του δεν είναι καλά», συνεχίζει.

Μητσοτάκης: «Οι οπλαρχηγοί του καιρού μας είναι οι γιατροί»

Παράλληλα σημειώνει ότι «οι οπλαρχηγοί και οι πυρπολητές του καιρού μας είναι οι γιατροί κι οι νοσηλευτές: Οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες. Οφείλουμε να τους εξοπλίσουμε με τα πολεμοφόδια που σώζουν ζωές. Και να τους δώσουμε δύναμη και φρόνημα, πειθαρχώντας στις συστάσεις τους: Δεν κυκλοφορούμε, μένουμε σπίτι! Έτσι τιμούμε φέτος την εθνική επέτειο».

«Το 1821 οι πρόγονοί μας ενώθηκαν, ξεσηκώθηκαν και απελευθέρωσαν την πατρίδα. Και οι επόμενες γενιές την ξανάχτισαν και την μεγάλωσαν. Σήμερα, τα παιδιά της αγρυπνούν σε άλλα μέτωπα: Στα σύνορα, στα νοσοκομεία, στην καθημερινότητα. Σε αυτούς τους συμπολίτες μας της πρώτης γραμμής, απευθυνόμαστε με τα λόγια του εθνικού μας ποιητή: «Η δύναμη σου πέλαγο, η θέλησή μου βράχος»» τονίζει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Δείτε ακόμη

Τι είπε ο Μητσοτάκης όταν ο Τσιόδρας του μετέφερε την σκληρή αλήθεια – Αποκάλυψη Άδωνι

Πιτίνο: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει εκπληκτική δουλειά ως πρωθυπουργός

“Μένουν σπίτι” – Η τρυφερή φωτογραφία που ανέβασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Επικεφαλής του ΠΟΥ Ευρώπης: Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τα τολμηρά μέτρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις