Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

07

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / 25η Μαρτίου 2020: Το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

25η Μαρτίου 2020: Το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

25η Μαρτίου 2020: «Με αίσθημα λοιπόν ατομικής ευθύνης αλλά και αλληλεγγύης προς το διπλανό μας», γράφει ο υπουργός.

25η Μαρτίου 2020: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έστειλε το δικό του μήνυμα για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ο υπουργός, σημειώνει ότι καλούμαστε σήμερα να φανούμε αντάξιοι όσων τότε για να κάνουν την Ελλάδα ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος. «Γιορτάζουμε και τιμούμε σήμερα ανήμερα της μεγάλης Θρησκευτικής Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Η ατμόσφαιρα φέτος είναι διαφορετική αλλά το νόημα είναι το ίδιο. Καλούμαστε να αντλήσουμε έμπνευση και δύναμη από το παράδειγμα των ηρώων του 1821 για να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες απειλές της εποχής μας, τις μεγάλες δοκιμασίες της δίκης μας ιστορικής συγκυρίας. Έτσι ώστε ο ιστορικός του μέλλοντος να γράψει κάποτε ότι το Μάρτιο του 2020, 199 χρόνια από τον Μάρτιο του 1821, οι Έλληνες ενώθηκαν, αγωνίστηκαν και τα κατάφεραν.

«Ζήτω το Έθνος!»

Πρώτα να διατηρήσουν το απαραβίαστο των συνόρων απέναντι σε μια μαζική και οργανωμένη απόπειρα εισβολής και έπειτα να περιορίσουν, την ανεξέλεγκτη διασπορά στο εσωτερικό της χώρας ενός φονικού ιού, που έφερε ολόκληρο τον κόσμο στα όρια των αντοχών του. Με αίσθημα λοιπόν ατομικής ευθύνης αλλά και αλληλεγγύης προς το διπλανό μας. Με Πίστη, σθένος και αποφασιστικότητα. Με ψηλά το κεφάλι και ψηλά τις σημαίες!

Ας θυμηθούμε αυτούς που αγωνίστηκαν για να κάνουν την Ελλάδα ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος. Κι ας φάνουμε αντάξιοι τους, γράφοντας τη δική μας ιστορία.

Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις!

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα!

Ζήτω το Έθνος!».

Δείτε ακόμα

Συγκίνηση στον Έβρο – Τελετή με διέλευση F-16 για την εθνική επέτειο

Μήνυμα Τραμπ για την 25η Μαρτίου: «Είμαστε ευγνώμονες στην Ελλάδα»

Τι είπε ο Μητσοτάκης όταν ο Τσιόδρας του μετέφερε την σκληρή αλήθεια – Αποκάλυψη Άδωνι

Συγκινημένη η Σακελλαροπούλου στο πρώτο διάγγελμα προς τους Έλληνες: “Θα νικήσουμε”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις