Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συλλήψεις για κορoνοϊό: 800 παραβάτες – Οι απείθαρχοι ανά νομό
ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις για κορoνοϊό: 800 παραβάτες – Οι απείθαρχοι ανά νομό

Συλλήψεις για κορoνοϊό: Μαζί με τον αριθμό των παραβατών σε όλη τη χώρα, δόθηκε και η γεωγραφική τους κατανομή, όπου, ως συνήθως συμβαίνει, "πρωταθλήτρια" είναι η Αττική και παραδόξως ακολουθούν τα ιόνια Νησιά.

Συλλήψεις για κορoνοϊό: Παρά ένας… οκτακόσιοι ήταν οι ασκόπως κυκλοφορούντες, που πιάστηκαν στις δύο ημέρες εφαρμογής του μέτρου για τον περιορισμό της κυκλοφορίας, στην τσιμπίδα των συνεργείων της Αστυνομίας, που έχει αναλάβει τους ελέγχους, στην προσπάθεια για τον περιορισμό του εφιάλτη του κορωνοϊού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πιο αναλυτικά, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, όταν και ξεκίνησε η ισχύς των νέων μέτρων, που κρίθηκαν αναγκαία και η κίνηση εκτός οικιών γίνεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης, μόνο από την Αστυνομία είχαν εντοπιστεί 766 παραβάτες. Ούτε είχαν στείλει SMS στο 13033 για να κοινοποιήσουν τη μετάβασή τους σε αν από τα επιτρεπόμενα για τις ανάγκες διαβίωσης των πολιτών σημεία, αλλά ούτε και άτομα που ισχυρίστηκαν ότι πήγαιναν στη δουλειά τους δεν διέθεταν βεβαίωση εργοδότη.

Η Αστυνομία ενημερώνει ότι ήδη έχουν επιβληθεί τα αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ για κάθε παραβάτη, χρήματα, που θα εισπραχθούν και μέσω Εφορίας και τα οποία, όπως έχει δηλωθεί επισήμως, από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, θα διατεθούν για τις ανάγκες του νοσηλευτικού προσωπικού που δίνει μάχη στα νοσοκομεία. Μαζί με τον αριθμό των παραβατών σε όλη τη χώρα, δόθηκε και η γεωγραφική τους κατανομή, όπου, ως συνήθως συμβαίνει, “πρωταθλήτρια” είναι η Αττική και παραδόξως ακολουθούν τα ιόνια Νησιά!

Οι απείθαρχοι ανά νομό

Η λίστα ανά περιοχή έχεις ως εξής:

· Διακόσιοι τριάντα τέσσερις παραβάτες στην Αττική, 94 στα Ιόνια Νησιά, 89 στη Δυτική Ελλάδα, 70 στην Πελοπόννησο, 58 στη Στερεά Ελλάδα, 45 στο Νότιο Αιγαίο, 44 στην Κρήτη 33 στη Θεσσαλία, 29 στη Θεσσαλονίκη, 25 στην Κεντρική Μακεδονία, 19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 11 στην Ήπειρο, 9 στο Βόρειο Αιγαίο και 6 στη Δυτική Μακεδονία. Οι έλεγχοι, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Στις 258 οι συλλήψεις επαγγελματιών

Στο άλλο… μέτωπο των παραβάσεων από ιδιοκτήτες καταστημάτων η λειτουργία των οποίων η έχει σταματήσει η έχει μεταβληθεί με περιορισμούς σε όσα ίσχυαν μέχρι την εμφάνιση του κορωνοϊού, ο αριθμός των συλλήψεων έχει φθάσει τις 258.

Τη Δευτέρα, συνελήφθησαν άλλα οκτώ άτομα, σε όλη την επικράτεια, ενώ βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις. Συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, όταν άρχισε η ισχύς του νόμου περί λειτουργίας καταστημάτων και άλλων επιχειρήσεων έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 250 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 258 άτομα, ως ακολούθως:

· 106 στην Αττική, 38 στη Δυτική Ελλάδα, 14 στην Κεντρική Μακεδονία 13 στο Νότιο Αιγαίο, 12 στα Ιόνια Νησιά, 12 στην Πελοπόννησο,12 στην Κρήτη, 11 στη Θεσσαλία, 10 στη Θεσσαλονίκη, 10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 7 στη Στερεά Ελλάδα, 6 στη Δυτική Μακεδονία,4 στο Βόρειο Αιγαίο και 3 στην Ήπειρο.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν να λειτουργούν χώρους (καταστήματα λιανικής πώλησης, κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων κ.λπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις