Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καθάρισμα καναπέ: Πώς να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές
PLUS

Καθάρισμα καναπέ: Πώς να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές

Καθάρισμα καναπέ: Εάν γευματίζεις πάνω στον καναπέ ή χαλαρώνεις πίνοντας τον καφέ σου τα απογεύματα, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ρίξεις κάτι επάνω.

Καθάρισμα καναπέ: Μήπως έχεις εντοπίσει δυσάρεστες οσμές στον καναπέ σου; Φυσικά και υπάρχουν λύσεις με φυσικά, μη τοξικά προϊόντα που μπορείς να βρεις πολύ εύκολα στο σπίτι σου. Το καθάρισμα του καναπέ με ξύδι και σόδα είναι δύο σίγουρα υλικά. Δεν είναι καθόλου απίθανο το καθιστικό, ο καναπές ή η πολυθρόνα σου να είναι το αγαπημένο σου σημείο μέσα στο σπίτι.

Εάν γευματίζεις πάνω στον καναπέ ή χαλαρώνεις πίνοντας τον καφέ σου τα απογεύματα, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ρίξεις κάτι επάνω με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί λεκές. Επίσης, είναι εκεί όπου συνήθως κάθονται οι καλεσμένοι σου.

1. Σκούπα ✅

Το πρώτο βήμα για να καθαρίσεις τον καναπέ σου είναι να σκουπίσεις με την ηλεκτρική σκούπα. Θα πρέπει να “περάσεις” όλη την επιφάνεια για να απομακρύνεις τη σκόνη και τα σκουπίδια. Εάν αυτά μείνουν, ενδέχεται να αναμειχθούν με τα προϊόντα καθαρισμού και να δημιουργηθούν πρόσθετοι λεκέδες. Για το λόγο αυτό, φρόντισε να σκουπίσεις εξονυχιστικά όλα τα σημεία δίνοντας περισσότερη προσοχή στις γωνίες. Δε χρειάζεται να έχει κάποιο λεκέ ο καναπές σου για να κάνεις αυτή τη διαδικασία.

2. Αφαίρεση οσμών ✅

Οι μυρωδιές σε έναν καναπέ δεν είναι καθόλου ευχάριστες. Είναι πιθανόν να αισθάνεσαι μια δυσοσμία στον καναπέ, αλλά να μην υπάρχει κάποιος εμφανής λεκές. Επίσης, το κατοικίδιό σου ίσως να “έβαλε τη σφραγίδα” του σε κάποιο σημείο του καναπέ σου χωρίς να το αντιληφθείς. Θα πρέπει να πασπαλίσεις με τη σόδα το σημείο του καναπέ που θεωρείς ότι μυρίζει και να την αφήσεις να δράσει για 20 λεπτά ή παραπάνω εάν είναι αρκετά έντονο. Στη συνέχεια, σκούπισε με την ηλεκτρική σκούπα τα υπολείμματα.

3. Λεκέδες – τέλος ✅

Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση καλό θα ήταν να καθαρίσεις το σημείο τη στιγμή που γίνεται ο λεκές και όχι να περάσουν μέρες και να “ποτίσει” τον καναπέ. Το καθάρισμα καναπέ με σόδα και ξύδι αποτελεί μια δραστική λύση ακόμα και για τους λεγόμενους δύσκολους λεκέδες. Άλλωστε, τα δύο αυτά υλικά είναι top στη λίστα των φυσικών καθαριστικών λόγω των ιδιοτήτων τους.

Δείτε ακόμα

“Απαγορεύονται τα όργια” – Fake τα δημοσιεύματα (και) για την Βελγίδα υπουργό

12χρονη χωρίς προβλήματα υγείας χαροπαλεύει μετά το “χτύπημα” του κορονοϊού

Θρίλερ στην ΕΛΑΣ – Με πυρετό ο Αλβανός που έφτυνε αστυνομικούς

Φυλακές Δομοκού: Κρατούμενος βρέθηκε νεκρός στο κελί του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις