Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα κρούσματα – Ελλάδα: 695 πλέον, 35 σε κρίσιμη κατάσταση
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα κρούσματα – Ελλάδα: 695 πλέον, 35 σε κρίσιμη κατάσταση

Νέα κρούσματα - Ελλάδα: «Έχουμε αγοράσει χρόνο» υπογράμμισε ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Νέα κρούσματα – Ελλάδα: Στα 695 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας καθώς υπάρχουν 71 νέα κρούσματα. Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό ανέφερε ότι 114 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων 35 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη και μεταξύ αυτών υπάρχει μόνο μία γυναίκα. Το 74% εξ αυτών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ έχουν χρόνια υποκείμενα νοσήματα.  Από τα 695 συνολικά κρούσματα, το 56% είναι άντρες, το 75% έχει ηλικία από 18 έως 64 έτη και το 21% είναι μεγαλύτεροι των 65 ετών.

Από τους 17 νεκρούς, οι 14 είναι άντρες και οι τρεις γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 76 έτη. 29 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

Ακόμη επεσήμανε πως το νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα αργήσει. «Χρειαζόμαστε χρόνο», είπε και συνέχισε:

«Σέβομαι τον βουβό πόνο αυτών που έχουν κρούσμα στο σπίτι και πρέπει να απομονώνονται όπως και αυτών που έχουν κρούσμα στο νοσοκομείο και πρέπει να είναι δίπλα τους».

Διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Παίρνοντας τον λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, είπε:

Το δημόσιο θα δέχεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κόσμο, κατόπιν ραντεβού με email.
Εάν κάποιος εργαζόμενος δεν οδηγεί, και τον πηγαίνει στην δουλειά του κάποιος άλλος, τον οδηγό θα πιστοποιεί ο εργοδότης του εργαζόμενου.
Για τους δημοσιογράφους θα πρέπει να αναγράφεται το είδος του ρεπορτάζ που καλύπτουν στο έγγραφο το οποίο δίνεται από τον εργοδότη.
Για την κίνηση φορτηγών τροφοδοσίας απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή σχετικό δελτίο κίνησης.
Στα αυτοκίνητα ένας γονέας με δύο ανήλικα τέκνα είναι επιτρεπτό
Οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους τους ημεδαπούς ή αλλοδαπούς

Βασίλης Κικίλιας: Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΣΥ

«Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το εθνικό σύστημα υγείας. Από τον Ιανουάριο ορίσαμε τα 13 νοσοκομεία αναφοράς και πραγματοποιήσαμε υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ, ασκήσεις ετοιμότητας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που ευχαρίστησε θερμά τον Σωτήρη Τσιόδρα για ό, τι έχει προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει. «Προχωρήσαμε και συνεχίζουμε στη σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ, οργανώθηκε ένα πολύ μεγάλο δίκτυο πληροφοριών για τον νέο κορωνοϊό» είπε και πρόσθεσε: «Τα δεδομένα τίθενται σε καθημερινή βάση υπόψιν της ειδικής επιτροπής λοιμοξιολόγων».

«Γνωρίζουμε τις πάγιες αδυναμίες του ΕΣΥ. Όμως πριν από δύο μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, σε αυτό προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση της γρίπης. Έχουμε προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τον κορωνοϊό» είπε. Συνολικά υπολογίζεται πως 2158 κλίνες έχουν δεσμευθεί για ασθενείς με Covid-19. Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε επίσης πως Παμακάριστος, ΝΙΜΙΤΣ, πτέρυγες του Αγία Βαρβάρα και ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Ελευσίνα επιστρατεύονται ώστε εκεί να νοσηλεύονται αποκλειστικά ασθενείς με Covid-19. «Είναι στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει το εθνικό σύστημα υγείας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις