Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ιταλία κορονοϊός: Πέθανε στα 37 του λόγω του ιού πρώην πρόεδρος ιταλικής ομάδας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιταλία κορονοϊός: Πέθανε στα 37 του λόγω του ιού πρώην πρόεδρος ιταλικής ομάδας

Ιταλία κορονοϊός: Ο κορωνοϊός στοίχισε τη ζωή στον Αντρέα Μικέλι, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος στην ιταλική Περγκολετέζε.

Ιταλία κορονοϊός: Τα θύματα που καταγράφονται καθημερινά στην Ιταλία από τον κορωνοϊό είναι δυστυχώς εκατοντάδες. Και όχι μόνο ηλικιωμένοι… Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Αντρέα Μικέλι έφυγε από τη ζωή στα 37 του λόγω της πανδημίας μετά από δύο εβδομάδες νοσηλείας σε νοσοκομείο του Μιλάνου. Ο εκλιπών είχε διατελέσει πρόεδρος στην Περγκολετέζε, ομάδα της τρίτης κατηγορίας (Serie C), βοηθώντας τη να ανέβει στις επαγγελματικές κατηγορίες, προτού αποχωρήσει το 2016.

Ανησυχία προκαλεί η εισαγωγή των νέων σε ΜΕΘ και στη Γερμανία. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μπαίνουν όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι. «Αυτό καταγράφεται στην Ιταλία και το ίδιο καταγράφεται και στη Γερμανία» επισημαίνει ο Κλέμενς Βέντχερ από την Κλινική Λοιμώξεων του νοσοκομείου Σβάμπινγκ στο Μόναχο. «Η νεώτερη σε ηλικία ασθενής με συμπτώματα Covid19 είναι λίγο πάνω από 20 χρονών. Συνολικά παρατηρούμε όλο το ηλικιακό φάσμα ανθρώπων, ανεξάρτητα εάν βρίσκονται στις ΜΕΘ ή νοσηλεύονται σε κανονικούς θαλάμους.

Ο συγκεκριμένος γιατρός ήταν ο πρώτος που τέλος Ιανουαρίου αντιμετώπισε στη Γερμανία το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη συγκεκριμένη κλινική. «Τίποτα δεν αποκλείει ότι ακόμη και νέοι ασθενείς μπορούν να περάσουν τη νόσο παρουσιάζοντας σοβαρά συμπτώματα, αυτό θα πρέπει να λειτουργεί ως σήμα κινδύνου για όλους ώστε να τηρούμε σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής και να εφαρμόζουμε τις οδηγίες» τονίζει ο Γερμανός γιατρός, ο οποίος θεωρεί ότι ο κίνδυνος από το νέο ιό υποβαθμίστηκε από τους πολιτικούς και την επιστήμη.

Ο νέος αριθμός θανάτων νωρίς το πρωί ήταν 68, σύμφωνα με την εφημερίδα Berliner Morgenpost, εκ των οποίων τα 9 άτομα ζούσαν μαζί στο ίδιο γηροκομείο στο Βίρτσμπουργκ. Στο Βερολίνο, καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός, ηλικίας 95 ετών. Ο αριθμός των κρουσμάτων προσεγγίζει τα 20.000 και είναι βέβαιο ότι θα τον ξεπεράσει.

Δείτε ακόμη

Γερμανία: 1.948 νέα περιστατικά σε ένα 24ωρο – Στους 55 οι νεκροί

Εφιάλτης και στην Ισπανία – 394 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις