Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Κορονοϊός: Νέο μήνυμα, λίγο μετά τη μαζική φυγή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Κορονοϊός: Νέο μήνυμα, λίγο μετά τη μαζική φυγή

Μητσοτάκης Κορονοϊός: Παρά τις δραματικές προειδοποιήσεις, η εγκατάλειψη της Αθήνας προς την επαρχία, πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να εγκαταλείψουν την Αττική.

Μητσοτάκης Κορονοϊός: «Μένουμε σπίτι» τονίζει σε νέο μήνυμα του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μέσω Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες να μην συνωστίζονται και να μην μετακινούνται, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. «Σπάμε την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού. Επιδεικνύουμε ατομική ευθύνη και ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες. Δεν συνωστιζόμαστε. Δεν μετακινούμαστε. Κρατάμε αποστάσεις. Μένουμε στο σπίτι!», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ανήρτησε και σχετικό βίντεο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω του διαγγέλματός του, έκρουσε το καμπανάκι της της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε περίπτωση που οι πολίτες συνεχίσουν να έχουν αντικοινωνική συμπεριφορά, χωρίς να επιδεικνύουν κοινωνική ευθύνη.

Όπου φύγει… φύγει!

Παρά τις δραματικές προειδοποιήσεις, τόσο του Σωτήρη Τσιόδρα χθες, όσο και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η εγκατάλειψη της Αθήνας προς την επαρχία, πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να εγκαταλείψουν την Αττική.

Ουρές σχηματίζονται σήμερα στα διόδια της Ελευσίνας, παρά τις εκκλήσεις για περιορισμό των μετακινήσεων προκειμένου να περιορισθεί, αντίστοιχα και η διασπορά του κορωνοϊού. Μετά την μαζική έξοδο προς τα νησιά στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας, ώρα 12:45, μεσημέρι Παρασκευής, είχε προκληθεί κίνηση από αυτοκίνητα με πολίτες που εγκαταλείπουν τις πόλεις. Η εικόνα βελτιώθηκε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα, ωστόσο, η κίνηση είναι ξανά αυξημένη.  Την ώρα που η Ελλάδα μετρά ήδη οκτώ νεκρούς και 464 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και η οδηγία από όλους είναι να μείνουμε σπίτι, περιορίζοντας τις αχρείαστες μετακινήσεις, υπάρχουν αρκετοί που δεν λένε να συμμορφωθούν.

Κορονοϊός – Θεοδωρικάκος: Σταματήστε να πηγαίνετε στα χωριά σας

Ισχυρό κάλεσμα προς τους πολίτες να μην μετακινούνται απευθύνει με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Θέλω να απευθύνω ένα πολύ ισχυρό κάλεσμα, μια παράκληση προς όλους: δεν πρέπει να μετακινούμαστε, πρέπει να μένουμε κυρίως μέσα στο σπίτι και ιδίως δεν πρέπει να πηγαίνουμε στα χωριά απ’ όπου είναι η καταγωγή του καθενός διότι εκεί επιβαρύνουμε πολλαπλά την κατάσταση».«Πρέπει όλοι να πειθαρχήσουμε στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού και στα μέτρα που εισηγείται η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων».

Δείτε ακόμη

Φυγή ασυνειδησίας: Ουρές στα διόδια, γέμισαν τα νησιά

Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας: Από εμάς εξαρτάται

Τραγική μικροπολιτική Κυρίτση, με φόντο τα κρούσματα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις