Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γέννησε με κορωνοϊό: Θετική η λεχώνα από τον Ασπρόπυργο – Ενημέρωση Μητσοτάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Γέννησε με κορωνοϊό: Θετική η λεχώνα από τον Ασπρόπυργο – Ενημέρωση Μητσοτάκη

Γέννησε με κορωνοϊό: Η μητέρα παραμένει σε καραντίνα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Γέννησε με κορωνοϊό: «Όλα πήγαν πολύ καλά. Η μητέρα και το αγοράκι είναι σε άριστη κατάσταση», δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η καθηγήτρια, διευθύντρια Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο «Αττικόν» Σοφία Καλανταρίδου  για το πρώτο παιδί στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον κορωνοϊό που γεννήθηκε την Τετάρτη στο Νοσοκομείο. Το πρώτο τεστ που έγινε στο αγοράκι είναι αρνητικό, αναμένονται και τα αποτελέσματα της rt-PCR.

Σύμφωνα με την ίδια, για την υπόθεση έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επικοινώνησε μαζί της προκειμένου αφενός να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας και του βρέφους και αφετέρου για να συγχαρεί το προσωπικό του νοσοκομείου. «Είχαμε προετοιμαστεί σωστά, με πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος θετικού για κορωνοϊό, σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες και τις οδηγίες της επιτροπής λοιμώξεων του νοσοκομείου. Όλο το προσωπικό της Κλινικής ήταν ενήμερο και σωστά εκπαιδευμένο. Όλα πήγαν πολύ καλά. Η μητέρα και το αγοράκι είναι σε άριστη κατάσταση», δήλωσε η κ. Καλανταρίδου.

Σε ετοιμότητα το προσωπικό του νοσοκομείου

Η μητέρα, η οποία κατοικεί στον Ασπρόπυργο, μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση, όπου θα παραμείνει σε καραντίνα υπό παρακολούθηση, το ίδιο και το νεογνό που μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών. Σύμφωνα με τους κανόνες, η μητέρα φορούσε μάσκα και το προσωπικό που έκανε τον τοκετό φορούσε ειδικό εξοπλισμό για την προστασία του. Είχε προηγηθεί εκπαίδευση από την επιτροπή λοιμώξεων σύμφωνα με τις οδηγίες. «Υπήρχε μια μικρή επιπλέον δυσκολία, λόγω της στολής του προσωπικού, αλλά όλα πήγαν καλά», λέει η κυρία Καλανταρίδου.

Η 24χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο. Από την Κυριακή παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα), και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον ιό COVID-19 και συστήθηκε να μεταβεί στο «Αττικόν» Νοσοκομείο για την περάτωση του τοκετού, το οποίο έχει οριστεί ως Νοσοκομείο αναφοράς. Το προσωπικό του Νοσοκομείου ενημερώθηκε για το περιστατικό και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης εγκύων θετικών στον ιό COVID-19. Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4.140 γραμμάρια).

Το μήνυμα του Βασίλη Κικίλια

«Και μέσα στις δυσκολίες γεννήθηκε η ελπίδα. Γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου “Αττικόν” μετά τη γέννα του πρώτου παιδιού στη χώρα μας, από μητέρα θετική στον κορωνοϊό. Το μωρό είναι υγιέστατο».

Δείτε ακόμα

Τι λέει ο μαιευτήρας που ξεγέννησε γυναίκα θετική στον κορονοϊό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις