Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Κορονοϊός: Αίτημα στην ΕΕ για πιο τολμηρές πρωτοβουλίες για την οικονομία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Κορονοϊός: Αίτημα στην ΕΕ για πιο τολμηρές πρωτοβουλίες για την οικονομία

Μητσοτάκης Κορονοϊός: Στην τηλεδιάσκεψη με τους 27 ηγέτες της ΕΕ αποφασίστηκε να κλείσουν τα σύνορα για όλους τους πολίτες τρίτων χωρών.

Μητσοτάκης Κορονοϊός: Την ανάληψη πιο τολμηρών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών που προκαλεί στις ευρωπαϊκές οικονομίες η εξάπλωση του κορωνοϊού, ζήτησε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των 27 ηγετών της ΕΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερος συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και προμήθεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο υγειονομικού υλικού το οποίο θα κατανεμηθεί στα κράτη – μέλη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέχεια των χθεσινών αποφάσεων του Eurogroup, ζήτησε να αναλάβει η Ε.Ε. πιο τολμηρές πρωτοβουλίες για την τόνωση της οικονομίας και μεγαλύτερη ευελιξία στη μεταφορά πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία στην πραγματική οικονομία. Η τηλεδιάσκεψη που ξεκίνησε στις 18.00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες και στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντελ Λάιεν παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Όπως είναι γνωστό, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ για 30 ημέρες. Στο πλαίσιο της ανάπτυξης μέτρων αναχαίτισης για τον κορωνοϊό, η ΕΕ θα συντονίσει, όπως γνωστοποιήθηκε, την επιστροφή των Ευρωπαίων που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό. Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, συμφωνήθηκε να διεξαχθεί και νέα τηλεδιάσκεψη των ηγετών την επόμενη εβδομάδα.

Μητσοτάκης: Είμαστε σε πόλεμο με αόρατο εχθρό

Πέντε νεκροί στην Ελλάδα και 387 κρούσματα

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, οι νεκροί στην Ελλάδα έχουν φτάσει στους πέντε, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 387. Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα κατέληξε ακόμη ένας άνδρας την Τρίτη, καθώς είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ενώ η μέση ηλικία όλων όσων κατέληξαν ήταν 68 έτη. Πρόκειται για έναν 67χρονο από την Αθήνα.

Την ίδια ώρα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 387 καθώς καταγράφηκαν 35 νέα κρούσματα. Τα 60 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 70 ασθενείς, οι 11 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία. Παράλληλα, 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

«Για κάθε 5 που είναι πολύ σοβαρά άρρωστοι, άλλοι 95 έχουν είτε την ήπια είτε την μέτρια προς σοβαρή μορφή της νόσου» σημείωσε. Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 4.900 εργαστηριακά δείγματα.

Δείτε ακόμη

Κι όμως, την ώρα που ο πλανήτης βρίσκεται σε “πόλεμο”, σε κάποιες χώρες επικρατεί… ηρεμία

Covid 19: Δύο επιχειρησιακά κέντρα ιχνηλάτισης σε ΓΑΔΑ και Πυροσβεστική

Στέλιος Ράμφος για Ιερά Σύνοδο: «Η συμπεριφορά του Μητσοτάκη ήταν καθαρά ηγετική»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις