Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα ανεργίας παράταση: Τι ισχύει για την ανανέωση του δελτίου – Η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα ανεργίας παράταση: Τι ισχύει για την ανανέωση του δελτίου – Η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ

Επίδομα ανεργίας παράταση: Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας για τους ανέργους, στα πλαίσια των μέτρων για τον κορονοϊό.

Επίδομα ανεργίας παράταση: Παράταση καταβολής τακτικής επιδότησης ανεργίας, καθώς και του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων και του βοηθήματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, το μέτρο αυτό ισχύει για δύο (2) ακόμη μήνες, σε όσους ανέργους το σχετικό δικαίωμα λήψης επιδόματος λήγει την 31η Μαρτίου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση. Εξάλλου, την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας, που λήγουν στο χρονικό διάστημα από τις 18 Μαρτίου έως και τις 5 Απριλίου 2020, μέσω του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού, σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωσή του.

Επίδομα ανεργίας παράταση: Η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ

Με αυτό τον τρόπο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που υποχρεούνται να ανανεώσουν το δελτίο ανεργίας τους κατά το παραπάνω διάστημα, δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης. Υπενθυμίζεται πως η ανανέωση του δελτίου γίνεται είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του ΟΑΕΔ είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, το μέτρο αυτό αποσκοπεί στη διευκόλυνση των ανέργων, στον περιορισμό των μετακινήσεων και στην αποφυγή συγχρωτισμού στα ΚΕΠ.

Επίδομα ανεργίας παράταση: Τα μέτρα του Υπ. Εργασίας που ανακοινώθηκαν σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις