Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ροναλντίνιο φυλακή: Ο «κατήφορος» του χαμογελαστού Βραζιλιάνου
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ροναλντίνιο φυλακή: Ο «κατήφορος» του χαμογελαστού Βραζιλιάνου

Ροναλντίνιο φυλακή: είδηση έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον χαμογελαστό Βραζιλιάνο του ποδοσφαίρου.

Ροναλντίνιο φυλακή: Ο Ροναλντίνιο συνελήφθη και κρατείται στις φυλακές της Παραγουάης με την κατηγορία ότι εισήλθε στη χώρα με πλαστό διαβατήριο. Η είδηση έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον χαμογελαστό Βραζιλιάνο του ποδοσφαίρου, που έχει αναδειχθεί δύο φορές Καλύτερος Παίκτης του Κόσμου από τη FIFA. O χαμογελαστός Βραζιλιάνος άσος προέρχεται από οικογένεια ποδοσφαιριστών. Μετά από μια καριέρα που θα ζήλευαν όλοι οι πρωτοεμφανιζόμενοι ποδοσφαιριστές, ο Ροναλντίνιο έγινε βασικό μέλος της ομάδας της Βραζιλίας που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.

Έχει παίξει για κλαμπ στη Βραζιλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία και έχει δύο φορές ανακηρυχθεί παγκόσμιος παίκτης της χρονιάς της FIFA. Ο Ρονάλντινιο γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου του 1980 στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας. Ο πατέρας του, Ζάο Μορέιρα, ήταν πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος εργάστηκε επίσης ως συγκολλητής σε ναυπηγείο, και η μητέρα του Μιγκελίνα δε Ασίς αρχικά δούλευε ως πωλήτρια σε κατάστημα καλλυντικών και μετά έγινε νοσοκόμα.

Ροναλντίνιο: Είδωλό του, ο πατέρας του

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Ρομπέρτο Ασίς, ο οποίος επίσης συνελήφθη μαζί του πριν από λίγες μέρες, ήταν και αυτός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. «Εγώ προέρχομαι από μια οικογένεια όπου το ποδόσφαιρο ήταν πάντα εκεί. Οι θείοι μου, ο πατέρας μου και ο αδελφός μου ήταν όλοι οι παίκτες. Έμαθα πολλά από αυτούς, προσπάθησα να αφιερωθώ όλο και περισσότερο με το πέρασμα του χρόνου στο ποδόσφαιρο» έλεγε σε συνεντεύξεις τους.

Ο Ροναλντίνιο είχε σαν είδωλο τον πατέρα του, ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή όταν εκείνος ήταν 8 ετών.   «Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους για μένα και την καριέρα μου, παρόλο που πέθανε όταν ήμουν πολύ νέος. Μου έδωσε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές. Κάνε το σωστό και να είσαι ένας έντιμος, ευθύς άνθρωπος. Παίξτε ποδόσφαιρο όσο το δυνατόν πιο απλά».

Ο Ροναλντίνιο παίζει ποδόσφαιρο στις φυλακές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις