Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Μένουμε σπίτι: Η Μαρία Ναυπλιώτου, μας καλεί να φυλαχτούμε με λίγες και σωστές λέξεις
LIFESTYLE

Μένουμε σπίτι: Η Μαρία Ναυπλιώτου, μας καλεί να φυλαχτούμε με λίγες και σωστές λέξεις

Μένουμε σπίτι: Ο χρόνος που περνάμε στο σπίτι δεν είναι χρόνος χαμένος: μπορεί να αξιοποιηθεί με τρόπους δημιουργικούς που θα μας κάνουν πραγματικά καλό.

Μένουμε σπίτι: Με ένα βίντεο διάρκειας 84 δευτερολέπτων, η Μαρία Ναυπλιώτου είπε όλα όσα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τις ημέρες που διανύουμε: το «Μένουμε Σπίτι», -το μήνυμα της καμπάνιας του υπουργείου Υγείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού– είναι ο μόνος δρόμος. Η Μαρία Ναυπλιώτου, με το βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, θέλησε να μιλήσει για το χρέος που έχουμε όλοι μας απέναντι στον εαυτό μας και την κοινωνία. Ο χρόνος που περνάμε στο σπίτι δεν είναι χρόνος χαμένος: μπορεί να αξιοποιηθεί με τρόπους δημιουργικούς που θα μας κάνουν πραγματικά καλό.

«Ξέρω ότι πολλοί σας έχουν πει να μένουμε στο σπίτι, να μην βγαίνουμε έξω, να προστατεύουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε, και μπορεί να έχετε κουραστεί να μας βλέπετε να σας τα λέμε αυτά. Παρόλα αυτά, επειδή έχω κι εγώ ανθρώπους που αγαπώ πολύ και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, θεωρώ χρέος μου να το πω άλλη μια φορά. Μένουμε λοιπόν στο σπίτι. Ανακοινώθηκε ότι κλείνουν τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα καφέ… Παρόλα αυτά, όμως, είναι αναγκαίο και απαραίτητο να μείνουμε στο σπίτι.

Να μην βγαίνουμε έξω, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που κινδυνεύουν πολύ και πρέπει να τους προστατεύσουμε. Μένουμε σπίτι, λοιπόν, κάνοντας όλα αυτά τα πολύ ωραία πράγματα που δεν έχουμε καιρό να τα κάνουμε άλλη στιγμή, όπως να διαβάσουμε, να καθαρίσουμε τις ντουλάπες μας, να μαγειρέψουμε, να δούμε ωραίες σειρές, να μιλήσουμε με τους φίλους μας στο τηλέφωνο. Να κάνουμε πράγματα που δεν μπορούμε να τα κάνουμε όταν δουλεύουμε πάρα πολύ και τρέχουμε όλοι πάρα πολύ. Εύχομαι σε όλους να είστε καλά, να είμαστε όλοι καλά, και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Για το καλό των ανθρώπων που αγαπάμε».

View this post on Instagram

#μένουμε_σπίτι #stayhome

A post shared by marianafpliotou (@marianafpliotou) on

Δείτε ακόμη

«Μένουμε σπίτι»: 13 συμβουλές για να γεμίζετε τις μέρες σας

Κουτσόπουλος: 2 εβδομάδες άδεια πριν την 25η Μαρτίου δεν «κολλάγαμε» ούτε επί ΠΑΣΟΚ

Ο βασιλιάς, το σκάκι και ο σοφός – Ο κορυφαίος Δασκαλάκης εξηγεί με μοναδικό τρόπο γιατί “μένουμε σπίτι”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις