Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία κορονοϊός: Δράμα – 368 νεκροί σε μια μέρα και πάνω από 3.000 νέα κρούσματα
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία κορονοϊός: Δράμα – 368 νεκροί σε μια μέρα και πάνω από 3.000 νέα κρούσματα

Ιταλία κορονοϊός: Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Ιταλία καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού ανέρχονται πλέον στα 24.747.

Ιταλία κορονοϊός: Τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία είναι πλέον 24.747. Οι νεκροί έφτασαν τους 1.809 ενώ ιάθηκαν 2.335. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, χθες τα κρούσματα ήταν 21.157, απεβίωσαν 1.441 ασθενείς και 1996 ήταν οι ιαθέντες. Μέσα σε μια ημέρα διαγνώσθηκαν 3.590 νέοι θετικοί στον ιό και έχασαν την ζωή τους 368 άνθρωποι. Στην Λομβαρδία συνολικά υπάρχουν 13.272 κρούσματα και 1.218 νεκροί. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια μολύνθηκαν 3.093 άνθρωποι και οι νεκροί, συνολικά, είναι 284. Στο Βένετο σημειώθηκαν 2.172 μεταδόσεις και υπάρχουν 63 νεκροί.

Κορωνοϊός – Ιταλία: Μείνετε σπίτι εάν αγαπάτε τους συγγενείς σας

Νέα έκκληση απευθύνει η ιταλική κυβέρνηση στους πολίτες να περιορίσουν όσο γίνεται περισσότερο τις εξόδους τους για να μπορέσουν να μειωθούν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού. «Πρέπει να γίνει μια επιπλέον προσπάθεια από μέρους όλων. Και από όσους εργάζονται ή ζούνε σε διαφορετική περιφέρεια από εκείνη στην οποία διαμένουν συνήθως. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να μετακινηθούν», προσθέτει η κυβέρνηση της Ρώμης.

«Αν αγαπάτε πραγματικά τους συγγενείς σας, και για το καλό όλων, πρέπει να αποφύγετε αυτά τα ταξίδια», τονίζει η ανακοίνωση της κυβέρνησης εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού. Η ιταλική αστυνομία, στο μεταξύ, πραγματοποίησε ελέγχους σε όλα τα τρένα που αναχώρησαν από το Μιλάνο, με προορισμό την κεντρική και νότια Ιταλία. Κατά την άφιξη των επιβατών στην Ρώμη, στην Νάπολη, στο Μπάρι και σε όλες τις άλλες πόλεις, οι γιατροί μετρούν την θερμοκρασία των επιβατών.

Δείτε ακόμη

Δανός παρουσιαστής κατηγορεί τους Ιταλούς για εκμετάλλευση του ιού! 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις