Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

20

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρήτη κορωνοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΠΑΓΝΗ
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη κορωνοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΠΑΓΝΗ

Κρήτη κορωνοϊός: Ενεργοποιείται το πρωτόκολλο της προληπτικής καραντίνας για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Κρήτη κορωνοϊόςΣτην Κρήτη φαίνεται πως έφτασε ο κορωνοϊός, καθώς το βράδυ της Τετάρτης, είχαμε σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Πρόκειται για άνδρα ασθενή που σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έφτασε στο ΠΑΓΝΗ λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, μετά από οδηγίες του γιατρού του. Ο άνδρας φαίνεται να είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Αθήνα και τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι πρόκειται για πλήρως ελεγχόμενο περιστατικό ενώ από το νοσοκομείο είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, καθώς ακολουθήθηκε κατά γράμμα το προβλεπόμενο πρωτόκολλο ως προς την εξέταση του περιστατικού.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί, ότι λόγω της επιβεβαίωσης του θετικού κρούσματος που ενεργοποιεί τα υφιστάμενα υγειονομικά και νοσηλευτικά πρωτόκολλα, γιατροί, νοσηλευτές και γενικότερα το προσωπικό του ΠΑΓΝΗ που ήρθε σε επαφή με τον ασθενή κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Επείγοντα τίθεται προληπτικά σε καραντίνα.  Διευκρινίζεται οτι ο ασθενής δεν νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ωστόσο παραμένει σπίτι του για ανάρρωση με την πορεία της υγείας του να παρακολουθείται.

Κορωνοϊός:

Την ίδια ώρα, συμπτωματικά,  στα κινητά των Κρητικών έφτασε ένα μήνυμα-έκτακτη κατεπείγουσα ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας προειδοποιώντας ουσιαστικά τους πολίτες. Το μήνυμα εστάλη μέσω του 112 και απευθύνεται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού παρέχοντας μάλιστα σχετικές οδηγίες. Νωρίτερα, “καμπανάκι” για τον κορωνοϊό  σήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτηρίζοντας τον παγκόσμια πανδημία καθώς ο άγνωστος ιός που εμφανίστηκε μόλις πριν από τρεις μήνες στην Κίνα έχει μολύνει πλέον περισσότερους από 121.000 ανθρώπους σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Κορωνοϊός: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες
Δείτε ακόμα

Πρώτος νεκρός στην Ελλάδα – Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, πατέρας 3 παιδιών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις