Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Αττική: Να κλείσουν γυμναστήρια, σχολές χορού, αθλητικά κέντρα
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Αττική: Να κλείσουν γυμναστήρια, σχολές χορού, αθλητικά κέντρα

Κορονοϊός Αττική: Υπενθυμίζεται ότι σε προγενέστερη ανακοίνωση του Περιφερειάρχη για τον κορωνοϊό έχει ζητηθεί ο περιορισμός ή και η κατάργηση των επισκεπτηρίων σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Κορονοϊός Αττική: Να ληφθούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό ζητά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Αναφερόμενος στα μέτρα που είναι σε ισχύ ή εξετάζονται για τον κορωνοϊό, ο κ. Πατούλης συνέστησε να κλείσουν για τις επόμενες 14 ημέρες γυμναστήρια, σχολές χορού, αθλητικά κέντρα και τα Κέντρα Δημουργικής Απασχόλησης. Σε ό,τι αφορά τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία) και τα ΚΗΦΗ (Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων), ο Περιφερειάρχης Αττικής προτείνει να αναστείλουν ή να περιορίσουν στο ελάχιστο τη λειτουργία τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε προγενέστερη ανακοίνωση του Περιφερειάρχη για τον κορωνοϊό έχει ζητηθεί ο περιορισμός ή και η κατάργηση των επισκεπτηρίων σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Πατούλης για κορωνοϊό: Προτεραιότητά μας η πρόληψη

Ο Γιώργος Πατούλης έκανε γνωστό ότι στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό ακυρώνονται και οι δράσεις του προγράμματος «Ολυμπιακή Φλόγα 2020. Από την Περιφέρεια Αττικής… στο Τόκιο» που είχαν προγραμματιστεί από σήμερα 11/3/2020 έως 18/3/2020. Η υλοποίηση  του προγράμματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί το διάστημα 6 εως 10 Απριλίου 2020, τις ίδιες ώρες και στα ίδια σημεία, δηλαδή από τις 9:00π.μ. έως τις 12.30μ.μ., στην Αθήνα (Πεδίον του Άρεως) και στον Πειραιά (στην Πλατεία Αλεξάνδρας).

Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης τόνισε:

«Για εμάς προτεραιότητα αποτελεί η πρόληψη που συμβάλλει στην καλύτερη θωράκιση της υγείας των πολιτών. Θεωρούμε αυτονόητο ότι κάθε είδους δράση που αφορά στο συνωστισμό πολιτών θα πρέπει να περιοριστεί δραστικά. Όλοι μαζί συνεργαζόμαστε για να προστατέψουμε την υγεία και τις ζωές μας.»

Κορωνοϊός στα Βαλκάνια: Αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού

Νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές των βαλκανικών χωρών, προχωρώντας παράλληλα στη λήψη πρόσθετων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.

Η Κροατία ανακοίνωσε το 16ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Πρόκειται για άνδρα που είχε επισκεφθεί, πρόσφατα, εμπορική έκθεση στο Μόναχο. Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, οι αρχές ανακοίνωσαν δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε επτά. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι απαγόρευσαν την είσοδο αλλοδαπών από χώρες υψηλού κινδύνου. Στη Σλοβενία, μέχρι αργά χθες το απόγευμα, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού ανήλθε σε 34.

Στην Αλβανία, ο αριθμός των κρουσμάτων «σκαρφάλωσε» σε δέκα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Στο μεταξύ, εκπρόσωποι του λιανεμπορίου δηλώνουν πως σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ καταγράφηκε αύξηση των πωλήσεων κατά 300% σε διάστημα μόλις 24 ωρών και τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν σκηνές από πολίτες που σχηματίζουν ουρές για την αγορά προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Στη Ρουμανία, 25 άτομα είναι θετικά στον κορωνοϊό και πέντε από αυτά έχουν ήδη θεραπευθεί, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Στη Βουλγαρία, ο αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε έξι. Στο Μαυροβούνιο, οι αρχές ανακοίνωσαν την απαγόρευση της εισόδου αλλοδαπών από χώρες υψηλού κινδύνου (Ιταλία, Νότια Κορέα, Ιράν, Κίνα). Επίσης, ακυρώθηκαν δημόσιες εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά συνέδρια, συναυλίες και φεστιβάλ.

Από χθές βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί επιβεβαιώθηκαν εφτά νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Σερβία, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Έτσι ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον COVID-19 ανέρχεται σε 12 άτομα. Τα πέντε νέα κρούσματα οφείλονται σε μόλυνση από άτομα που ήδη νοσούν ενώ τα δύο είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία και την Γερμανία. Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιείται σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας με επιτροπή επιδημιολόγων στη διάρκεια της οποίας θα εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του ιού.

Χθές η κυβέρνηση της Σερβίας απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε όλους τους ξένους υπηκόους που προέρχονται από την Ιταλία, τη Νότια Κορέα, το Ιράν, την Ελβετία και κάποιες επαρχίες τη Κίνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις