Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος τώρα: Επεισόδια στις Καστανιές – Φωτιές και μολότοφ στους Έλληνες
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος τώρα: Επεισόδια στις Καστανιές – Φωτιές και μολότοφ στους Έλληνες

Έβρος τώρα: Νέα σοβαρά επεισόδια σημειώνονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όπου πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

Έβρος τώρα: Επεισόδια και πάλι στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές όπου εδώ και 13 ημέρες έχουν συγκεντρωθεί μετανάστες με σκοπό να περάσουν στην ευρωπαϊκή μεριά μέσω της Ελλάδας ύστερα από προτροπή της Τουρκικής κυβέρνησης. Με μολότοφ και φωτιές οι μετανάστες επιδίδονται κατά των ελληνικών αρχών που απαντούν με δακρυγόνα συνθέτοντας για άλλη μία φορά μία εκρηκτική εικόνα με την οποία έρχονται αντιμέτωποι και οι δυνάμεις της Frontex που έχουν ήδη καταφτάσει στην περιοχή.

Ολα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα περίπου 300 ατόμων επιχείρησε να φτάσει στο φράχτη άρχισαν να πετούν πέτρες και οι τουρκικές δυνάμεις τα δακρυγόνα. Οι ελληνικές αρχές απαντούν με τη σειρά τους με χημικά και δακρυγόνα και στην περιοχή υπάρχει τεράστια κινητοποίηση.

Η τουρκική πλευρά άνοιξε δίοδο από τον καταυλισμό που υπάρχει απευθείας προς τον φράχτη. Τις προηγούμενες ημέρες ήταν δύσκολο να πλησιάσουν, καθώς υπήρχαν φυσικά εμπόδια και το έδαφος ήταν ανώμαλο. Πλέον η περιοχή έχει καθαριστεί με συνέπεια οι πρόσφυγες να μπορούν να προσεγγίσουν πιο εύκολα στον φράχτη.

Τούρκοι κομάντος στον Έβρο: Προκλητικοί, με το χέρι στη σκανδάλη

Τις προκλήσεις της τουρκικής πλευράς αποτυπώνει το βίντεο που δημοσίευσε Τούρκος δημοσιογράφος από τα σύνορα στον Έβρο. Το βίντεο δείχνει Τούρκους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας να επιβαίνουν σε φουσκωτά και με το χέρι στη σκανδάλη και με μεγάλη ταχύτητα να πραγματοποιούν περιπολίες. Εκεί βρίσκονται και δυνάμεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που επιτηρούν προσεκτικά την κατάσταση.

Ο δημοσιογράφος Αμπντουλαχ Μποζκούρτ που δημοσίευσε το βίντεο, είναι επικεφαλής του Κέντρου για την Ελευθερία της Στοκχόλμης ενώ μέχρι τον Μάρτιο του 2016 ήταν διευθυντής της εφημερίδας «Zaman».

Πριν από λίγες ημέρες ο δημοσιογράφος είχε δώσει στη δημοσιότητα και πλάνα από τις νυχτερινές περιπολίες των Τούρκων.

Δείτε ακόμη

Διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών στον Τούρκο πρέσβη – Για το επεισόδιο στην Κω

ΕΚΑΜ και αστυνομικοί από Αυστρία, Πολωνία, Τσεχία και Κύπρο στον Έβρο

Ό,τι έκαναν οι Ναζί, το κάνει και η Ελλάδα – Χωρίς όρια η αθλιότητα Ερντογάν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις