Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καθάρισμα τζαμιών: Χρήσιμες συμβουλές για να αστράφτουν
PLUS

Καθάρισμα τζαμιών: Χρήσιμες συμβουλές για να αστράφτουν

Καθάρισμα τζαμιών: ; Ο καθαρισμός τζαμιών δεν αποτελεί μία από τις οικιακές δουλειές ρουτίνας και μπορεί να καταλήξει σε μία βασανιστική διαδικασία.

Καθάρισμα τζαμιών: Τα τζάμια των παραθύρων, οι καθρέφτες και το τζάμι στο τραπεζάκι του σαλονιού μπορούν να καθαριστούν με τον ίδιο τρόπο, αρκεί τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσεις να είναι σωστά. Συγκεντρώνουν σκόνη, δαχτυλιές, χνούδια και στίγματα που πολλές φορές δεν αφαιρούνται εύκολα και μπορούν να εξαπλωθούν με τις λάθος κινήσεις.  Υπάρχουν λοιπόν αρκετά χρήσιμα κόλπα που μπορείς να κάνεις και συνεπώς τα τζάμια σου να γίνουν και πάλι λαμπερά και αστραφτερά.

Τα θολά τζάμια θα γίνουν παρελθόν αν δώσεις προσοχή στα καθαριστικά που θα χρησιμοποιήσεις και στις κινήσεις σου. Δεν χρειάζεται να τρίβεις με τις ώρες και να δοκιμάζεις ό,τι καθαριστικό βρίσκεις στην αγορά. Υπάρχουν πιο απλές λύσεις που θα σε απαλλάξουν από περιττά έξοδα και θα κάνουν την διαδικασία πιο γρήγορη.

1. Καθάρισμα τζαμιών: Ξύδι 🔹

Αν προτιμάς να φτιάξεις το δικό σου φυσικό οικολογικό και οικονομικό καθαριστικό στο σπίτι σου, τότε το ξύδι είναι η λύση. Η χρήση του είναι θαυματουργή τόσο στον καθαρισμό της μπανιέρας, του καναπέ και των χαλιών όσο και στον καθαρισμό των τζαμιών. Δημιούργησε ένα μείγμα με δύο λίτρα ζεστό νερό, ½ κούπα λευκό ξύδι και ένα κουταλάκι αμμωνία ή υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Για καλύτερα αποτελέσματα φρόντισε το νερό να είναι αποσταγμένο και όχι της βρύσης για να μην αφήσει στίγματα. Μπορείς να τοποθετήσεις το υγρό μέσα σε ένα βαποριζατέρ ψεκάζοντας τις επιφάνειες για πιο εύκολη χρήση. Μία μυστική συνταγή για επιπλέον γυάλισμα είναι στο μείγμα με νερό και ξύδι να προσθέσεις μία κουταλιά κορν φλάουρ.

2. Καθάρισμα τζαμιών: Λεμόνι 🔹

Ο καθαρισμός τζαμιών της κουζίνας μπορεί να γίνει και με τους προηγούμενους τρόπους όμως αν θες να αντιμετωπίσεις πιο δύσκολους λεκέδες, το λεμόνι είναι η λύση. Τα επίμονα λίπη που θολώνουν τα τζάμια και μαζεύουν μία στρώση βρωμιάς μπορούν να αντιμετωπιστούν. Βάλε σε ένα μπολ 2-3 κούπες νερό, 1/3 της κούπας ξύδι και 1/2 της κούπας χυμό λεμονιού. Με ένα πανάκι μικροϊνών ή με την εφημερίδα καθάρισε την επιφάνεια. Το λεμόνι θα εξαλείψει τα λίπη και θα γυαλίσει τα παράθυρά σου.

3. Καθάρισμα τζαμιών: Οδοντόκρεμα 🔹

Οι γυάλινες επιφάνειες μπορούν να γρατζουνιστούν εύκολα με λίγη απροσεξία. Αν θες να επαναφέρεις την λεία επιφάνεια στο τζάμι σου τότε χρησιμοποίησε λίγη οδοντόκρεμα. Με ένα μαλακό πανάκι ή ένα βαμβάκι γυάλισε τοπικά την χαραγμένη επιφάνεια. Σίγουρα θα εντυπωσιαστείς με τα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις