Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία κορονοϊός: 7.375 καταγεγραμμένα κρούσματα
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία κορονοϊός: 7.375 καταγεγραμμένα κρούσματα

Ιταλία κορονοϊός: Η ιταλική κυβέρνηση κλείνει τα μουσεία, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και άλλες αίθουσες θεαμάτων σε ολόκληρη την επικράτειά της.

Ιταλία κορονοϊός: Oι υγειονομικές αρχές της Ιταλίας ανακοίνωσαν ότι τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού άγγιξαν πλέον τα 7.375, ενώ οι θάνατοι λόγω του Covid-19 ανέρχονται πλέον σε 366. Το 73% των θανόντων ζούσε στην Λομβαρδία. Τα κρούσματα του τελευταίου εικοσιτετραώρου είναι 1.314 και σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων έχουν εισαχθεί 650 ασθενείς. Συνολικά, 3.557 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε δημόσια νοσοκομεία, ενώ 2.180 είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό. Ολόκληρη η Λομβαρδία και άλλες 14 περιφέρειες στις βόρειες περιοχές έχουν αποκλειστεί μέχρι τις 3 Απριλίου, ενώ περισσότεροι από 15 εκατομμύρια κάτοικοι της βόρειας Ιταλίας τέθηκαν σε καραντίνα, ένα μέτρο το οποίο δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη. Οι είσοδοι και οι έξοδοι από μια εκτεταμένη ζώνη στη βόρεια Ιταλία, η οποία εκτείνεται από το Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, μέχρι τη Βενετία, πόλη που συγκεντρώνει τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο, υπόκεινται πλέον σε πολλούς περιορισμούς.

Επίσης, η ιταλική κυβέρνηση κλείνει τα μουσεία, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και άλλες αίθουσες θεαμάτων σε ολόκληρη την επικράτειά της για να αντιμετωπίσει τη διάδοση του κορωνοϊού, σύμφωνα με διάταγμα που υπογράφηκε σήμερα από τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε. Συγκεκριμένα, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα μουσεία, οι παμπ, οι αίθουσες παιγνιδιών, οι σχολές χορού, οι ντισκοτέκ και άλλοι παρόμοιοι χώροι στο σύνολο της εθνικής επικράτειας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 3 Απριλίου, σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Ιταλία κορονοϊός: Σταματούν οι θρησκευτικές λειτουργίες μέχρι τις 3 Απριλίου

Η Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων κατά του κορωνοϊού, αποφάσισε ότι οι λειτουργίες θα σταματήσουν σε όλες τις εκκλησίες της χώρας μέχρι τις 3 Απριλίου. Δεν θα τελούνται γάμοι ή κηδείες σε εκκλησιαστικούς χώρους.

«Πρόκειται για μια οδυνηρή απόφαση, η οποία όμως ενδείκνυται ως συμβολή στην προστασία της δημόσιας υγείας», τονίζει η Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων.
Παράλληλα, αποσαφηνίζει ότι ασπάζεται και εφαρμόζει τα μέτρα της ιταλικής κυβέρνησης για τον περιορισμό του ιού, διότι η Καθολική Εκκλησία ανησυχεί για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα.

Οι πολίτες θα εξακολουθήσουν να μπορούν πάντως να κάνουν τα ψώνια τους τις καθημερινές ή να πηγαίνουν σ’ ένα μπαρ ή σ’ ένα εστιατόριο, με την προϋπόθεση πάντως ότι θα σέβονται την απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των πελατών.

Οι αθλητικές διοργανώσεις αναστέλλονται, όμως ορισμένες θα μπορέσουν εντούτοις να πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές, διευκρινίζεται στο κείμενο.

Αυτά τα χωρίς προηγούμενο μέτρα προστίθενται στο κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων μέχρι τα μέσα Μαρτίου σε ολόκληρη την ιταλική χερσόνησο.

Ιταλία κορονοϊός: «Η χώρα κάνει μεγάλες θυσίες», λέει ο ΠΟΥ

Ο Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεεσούς, γενικός διευθυντής Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εξέφρασε τη στήριξή του στην Ιταλία για τα δραστικά μέτρα πρόληψης που αποφάσισε.

«Η κυβέρνηση και ο λαός της Ιταλίας κάνουν τολμηρά, θαρραλέα βήματα με στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την προστασία της χώρας τους και του κόσμου. Γίνονται πραγματικές θυσίες. Ο ΠΟΥ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Ιταλία και θα συνεχίσει να σας υποστηρίζει», ανέφερε ο Γκεμπρεεσούς, ενώ πρόσθεσε πως πάνω από 100 χώρες μετρούν πλέον και επισήμως κρούσματα.

Θετικός στον ιό περιφερειάρχης

Ο περιφερειάρχης του Πεδεμόντιο, Αλμπέρτο Τσίριο, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό – ο δεύτερος περιφερειάρχης που μολύνθηκε με τον ιό μέσα σε ένα 24ωρο – μετέδωσε σήμερα ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός RAI. Το Πεδεμόντιο με πρωτεύουσα το Τορίνο είναι η τέταρτη περισσότερο πληγείσα από τον κοροναϊό περιφέρεια της Ιταλίας. Χθες, ο περιφερειάρχης του Λάτσιο, Νικόλα Τζινγκαρέτι, δήλωσε ότι βρέθηκε θετικός στον ιό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις