Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έβρος – Άουσβιτς: Άκρως προκλητικό tweet του Τούρκου υφ. Εξωτερικών
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Έβρος – Άουσβιτς: Άκρως προκλητικό tweet του Τούρκου υφ. Εξωτερικών

Έβρος - Άουσβιτς: «Η Ελλάδα αρπάζει τα χρήματα, τα τηλέφωνα, τις ταυτότητες και τα ρούχα αθώων μεταναστών» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν

Έβρος – Άουσβιτς: Δεν σταματούν οι προκλητικές δηλώσεις από την πλευρά της Αγκυρας σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στον Έβρο, με όλο και περισσότερους αξιωματούχους να υιοθετούν τη ρητορική και τα fake news περί απάνθρωπης μεταχείρισης των μεταναστών από την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών της γείτονος, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν σχετικά με τους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στα ελληνικά σύνορα. Ο Κιράν έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει τις συνθήκες στη μεθοριακή γραμμή του Εβρου με το Αουσβιτς, εξαπολύοντας επίθεση κατά της Αθήνας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην προκλητική του ανάρτηση, που περιλαμβάνει φωτογραφίες οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα από τουρκικά ΜΜΕ ως μέσα προπαγάνδας, ο Τούρκος υφυπουργός αναφέρει:

«Αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι από το Αουσβιτς, αλλά από το Παζαρκουλέ, μια τουρκική πλευρά της μεθοριακής γραμμής στην περιοχή των Καστανιών Εβρου. Η Ελλάδα αρπάζει τα χρήματα, τα τηλέφωνα, τις ταυτότητες και τα ρούχα αθώων μεταναστών που περνούν τα σύνορα και τους επιστρέφει. Η Ευρώπη και ο κόσμος παριστάνουν τις στρουθοκαμήλους».

Έβρος: Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της Κύπρου συνδράμουν στην περιφρούρηση των συνόρων

Περιορισμένες, συγκριτικά με εκείνες των πρώτων ημερών, είναι οι προσπάθειες παραβίασης των ελληνικών συνόρων στον Έβρο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τόσο στο τελωνείο της περιοχής Καστανιές όσο και σε όλο το μήκος της συνοριογραμμής παραμένει απροσδιόριστος αριθμός ατόμων που ανά διαστήματα -και όχι μαζικά- κινούνται προς το ελληνικό έδαφος, χωρίς όμως τη δυνατότητα εισόδου, λόγω της παρουσίας ισχυρών δυνάμεων των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού.

Δυνάμεις ασφαλείας της Κύπρου στον Εβρο

Στο μεταξύ, χθες το βράδυ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της Αλεξανδρούπολης το C130 από τη Λάρνακα που μετέφερε άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της Κύπρου, προκειμένου να συνδράμουν στην περιφρούρηση των συνόρων. Σημειώνεται πως η εν λόγω αποστολή μελών των Σωμάτων Ασφαλείας, είχε προταθεί από τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε, χθες το πρωί, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έβρος: Εργασίες αποκατάστασης του φράχτη μετά τα επεισόδια του Σαββάτου

Οι προκλήσεις από την τουρκική πλευρά στα σύνορα δεν έχουν τέλος. Το Σάββατο, η κατάσταση ήταν τεταμένη, καθώς Τούρκοι με κατάλληλο εξοπλισμό εκτόξευσαν χημικά προς την ελληνική πλευρά. Μάλιστα, αυτό που προκάλεσε σοκ ήταν η προσπάθεια των τουρκικών αρχών να ρίξει τον φράχτη στον Εβρο με τεθωρακισμένο.

Σε βίντεο φαίνεται η ρίψη πολλών χημικών στον χώρο του ελληνικού φυλακίου στις Καστανιές ενώ ακούγονται αβολίδοτα που χρησιμοποιούνται για αποτροπή.

Σε άλλο βίντεο φαίνεται Τούρκος ένστολος εκτοξεύει χημικά έχοντας πλησιάσει τον φράχτη.

Βίντεο δείχνει δεκάδες μετανάστες να προσπαθούν να γκρεμίσουν τμήμα του φράχτη χρησιμοποιώντας συρματόσχοινο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις