alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος νέα: Τούρκοι σκηνοθετούν πυροβολισμούς και οι μετανάστες χασκογελούν
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος νέα: Τούρκοι σκηνοθετούν πυροβολισμούς και οι μετανάστες χασκογελούν

Έβρος νέα: Οι Τούρκοι σκηνοθετούν ελληνικούς πυροβολισμούς και οι μετανάστες χασκογελούν

Έβρος νέα: Οργιώδης είναι η προπαγάνδα των Τούρκων στα ΜΜΕ που προσπαθούν να πείσουν τόσο το κοινό της Τουρκίας όσο και τη διεθνή κοινότητα πως στον Έβρο η Ελλάδα πυροβολεί και ξυλοκοπεί μετανάστες. Τα βίντεο ωστόσο δείχνουν την κωμική πραγματικότητα… Όπως παρουσιάζει ο ΑΝΤ1, τα σκήπτρα κρατάει το κρατικό κανάλι της Τουρκίας, TRT, που στην αγγλόφωνη πλατφόρμα δημοσιεύει βίντεο στο οποίο δείχνει δήθεν ταλαίπωρους μετανάστες να έχουν επιστρέψει στη χώρα από την Ελλάδα έχοντας ξυλοκοπηθεί και να είναι χωρίς ρούχα.

Τα ντοκουμέντα όμως, δείχνουν τους ίδιους μετανάστες λίγα λεπτά μετά να φορούν τα ρούχα τους και να κρατούν ακόμη και τα κινητά τους. Ο δημοσιογράφος του TRT δε, δίνει ρεσιτάλ υποκριτικών ικανοτήτων αφού εμφανίζεται να πέφτει στο έδαφος ουρλιάζοντας πως οι Έλληνες ρίχνουν πυροβολισμούς προς πάσα κατεύθυνση. Το κωμικοτραγικό, όμως, είναι πως μαζί του πέφτουν στο έδαφος και μετανάστες, δήθεν για να προστατευθούν, οι οποίοι ωστόσο χασκογελούν, φανερώνοντας το σκηνοθετημένο του πράγματος… Την ίδια ώρα, στα social media ανέβασαν το μετά της ζωντανής σύνδεσης όπου τα άτομα αυτά πανηγυρίζουν φωνάζοντας «ζήτω η Τουρκία».

Δείτε το κωμικοτραγικό βίντεο από το 35:50

1.000 δολάρια το άτομο

Στο µεταξύ, αξιόπιστες πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. εξηγούν ότι κατά τη διάρκεια της µαζικής µετακίνησης µεταναστών στα σύνορα υπήρχαν Τούρκοι «συντονιστές» που επιβίβαζαν δωρεάν σε οχήµατα κόσµο, την ώρα που όποιος Τούρκος επιβάτης επιχειρούσε να εισέλθει χωρίς εισιτήριο σε λεωφορείο αποβιβαζόταν µε συνοπτικές διαδικασίες. Αυτό βέβαια δεν σηµαίνει ότι παράλληλα δεν παρατηρήθηκε εκµετάλλευση των απελπισµένων προσφύγων, καθώς χιλιάδες από αυτούς πλήρωσαν 80 τουρκικές λίρες για τη διαδροµή Κωνσταντινούπολη-Αδριανούπολη.

Επίσης, διακινητές µε πλαστικές βάρκες ζητούν ακόµα και 1.000 δολάρια για να περάσουν κόσµο από τον ποταµό, ενώ κάποιοι φέρονται να λήστεψαν πρόσφυγες και να τους εγκατέλειψαν στις όχθες του Εβρου. Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζουν ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν καταφέρει να «σφραγίσουν» τα χερσαία σύνορα. Στα… συρτάρια, ωστόσο, υπάρχουν και απόρρητα σχέδια «εκτάκτου ανάγκης», σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο και επιχειρηθεί µαζική µετακίνηση πληθυσµού σε ελληνικό έδαφος.

Τα σχέδια προβλέπουν την παράταξη δυνάµεων κατά µήκος του ποταµού και του φράχτη και αποτροπές µεταναστευτικών ροών ακόµα και µε µάχες σώµα µε σώµα. Στο ίδιο πλαίσιο προβλέπεται η εφαρµογή τακτικών διάλυσης πλήθους µέσω της παράλληλης «επιστράτευσης» των υδροφόρων οχηµάτων της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και σηµαντικού αριθµού πυροσβεστικών οχηµάτων για ρίψεις νερού. Τέτοιου είδους εικόνες αποτροπών «µε κάθε κόστος» εκτιµάται ότι δεν θα υπάρξουν στον Εβρο, καθώς οι υπάρχουσες δυνάµεις ελέγχουν την κατάσταση. Αναµένεται, µάλιστα, ενίσχυση από τη Frontex στα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα. Η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή θα στείλει 100 συνοριοφύλακες, έξι σκάφη, δύο ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος και 160 στελέχη της για την πρώτη υποδοχή των µεταναστών.

Σημαδεύουν με όπλα τις ελληνικές περιπολίες στον Έβρο
Δείτε ακόμη

“Αυτή τη φορά δεν θα είμαστε 300” – Η ανάρτηση της Πρωτοψάλτη για τον Έβρο, ο χαμός και η Ακρίτα