Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

02

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπογδάνος – Τάτσης: Μήνυση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπογδάνος – Τάτσης: Μήνυση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Μπογδάνος - Τάτσης: Μηνυτήρια αναφορά ανακοίνωσε πως κατέθεσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αγαμέμνων Τάτσης, κατά του βουλευτή της ΝΔ, Κ. Μπογδάνου για “εθνική μειοδοσία”.

Μπογδάνος – Τάτσης: Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατέθεσε ο δικηγόρος και μέλος της ΚΕ ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αγαμέμνων Τάτσης, με αφορμή ανάρτηση του βουλευτή στο Facebook. Η προσφυγή αφορά χθεσινή ανάρτηση του κ. Μπογδάνου ο οποίος αναδημοσίευσε δημοσίευμα ΜΜΕ με το βίντεο που εμφανίζει τουρκικό στρατιωτικό όχημα που επιχειρεί να καταστρέψει μέρος του φράκτη στον Εβρο. Ο κ. Μπογδάνος σημείωσε στην ανάρτηση του ότι το περιστατικό συντελέστηκε «Με τις πλάτες των συριζαίων».

Η αναφορά του κ. Τάτση

Σύμφωνα με την αναφορά του κ. Τάτση, ο βουλευτής ουσιαστικά «ισχυρίστηκε δημόσια και ο ισχυρισμός του αυτός περιήλθε σε γνώση μεγάλου αριθμού προσώπων, ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ή οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αυτής, ενεργούν πράξεις εχθρικές προς την χώρα μας, με τη συνδρομή και υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Ο δικηγόρος τονίζει στην αναφορά ότι «η δήλωση αυτή δεν είναι ένα λεκτικό σχήμα ή μια υπερβολική έκφραση που συνηθίζεται στην πολιτική διαπάλη, αλλά συνιστά ευθεία και ξεκάθαρη μετάδοση ισχυρισμού, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ενεργά παράνομες πράξεις της Τουρκίας στον Έβρο.

Γνωρίζει όμως ο παραπάνω βουλευτής, ότι η αδιανόητη και εθνικά μειοδοτική αυτή δήλωση του, είναι ψευδής και συκοφαντική, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της Αριστεράς, εμφορείται από γνήσιες πατριωτικές αντιλήψεις και τιμά τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του Λαού μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία».

Αναφέρει επίσης πως ζητά τον ποινικό κολασμό του βουλευτή καθώς θίγει όλα τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία εμφανίζει ως «συνεργάτες των Τούρκων σε παράνομες ενέργειες». Ο κ. Τάτσης ζητά να κληθεί ο βουλευτής να καταθέσει τα στοιχεία που τον οδήγησαν να προβεί σε τέτοιου είδους δηλώσεις, επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η δήλωση του κ. Μπογδάνου είχε στόχο «να διαρρήξει την εθνική ενότητα και ομοψυχία, και εν τέλει εκούσια ή ακούσια, να υπηρετήσει τα Τουρκικά συμφέροντα».

Επίσης, αφού τονίζει ότι είναι βέβαιος ότι «τόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας όσο και οι αρμόδιοι Υπουργοί, όχι μόνο θα καταδικάσουν τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά και θα απομονώσουν τέτοιες ακραίες και εθνικά επιζήμιες συμπεριφορές», ο κ. Τάτσης ζητά επίσης να κληθούν να καταθέσουν επί του ισχυρισμού του κ. Μπογδάνου οι αρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ώστε να διακριβωθεί το αληθές ή όχι του ισχυρισμού που διατύπωσε στην ανάρτηση του ο βουλευτής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις