Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός απάτες: “Μην ανοίγετε την πόρτα” – Κυκλοφορούν επιτήδειοι
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός απάτες: “Μην ανοίγετε την πόρτα” – Κυκλοφορούν επιτήδειοι

Κορονοϊός απάτες: Πρόκειται προφανώς για απόπειρα εξαπάτησης και στην περίπτωση που γίνει αντιληπτό τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100).

Κορονοϊός απάτες: Μην ανοίγετε την πόρτα του σπιτιού σας σε όποιους σας δηλώνουν ότι, τάχα, έρχονται από το Υπουργείο Υγείας η ότι είναι στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και ότι έχουν σκοπό να σας παραδώσουν ενημερωτικά φυλλάδια για τον κορονοϊό!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μπορεί να μην το χωρά ο νους του ανθρώπου ότι επιτήδειοι βρήκαν ή επιδιώκουν να βρουν πεδίο εξαπάτησης των φοβισμένων πολιτών, πατώντας πάνω στο μέγα πρόβλημα για τον πληθυσμό, αλλά με αφορμή τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέδωσε διαφωτιστική ανακοίνωση. Στην ανακοίνωση του Αρχηγείου, καλούνται οι πολίτες που αντιλαμβάνονται παρόμοιες απόπειρες, να καλούν αμέσως το 100 για να είναι βέβαια άμεση η ανταπόκριση και να αναζητούνται οι δράστες στον πραγματικό χρόνο.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, συγκεκριμένα, τονίζει τα εξής:

Με αφορμή καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, άτομα εμφανίζονται σε οικίες επικαλούμενοι πως είναι στελέχη του Ε.Ο.Δ.Υ. ή του Υπουργείου Υγείας, που ενημερώνουν για τον κορωνοΐό ή διανέμουν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια, διευκρινίζεται ότι, κατόπιν πληροφόρησης από το Υπουργείο Υγείας, δεν υπάρχουν κλιμάκια Υπηρεσιών του ή του Ε.Ο.Δ.Υ. που επισκέπτονται σπίτια για τέτοιου είδους ενημερώσεις.

Πρόκειται προφανώς για απόπειρα εξαπάτησης και στην περίπτωση που γίνει αντιληπτό τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100).

Θύμα εξαπάτησης, κινδύνευσε να πέσει μια γυναίκα στην περιοχή του Λυκαβηττού, της οποίας το κουδούνι χτύπησαν άγνωστοι, προφασιζόμενοι ότι “είναι από το υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό.

Η γυναίκα, μιλώντας στον Alpha, ανέφερε ότι άκουσε από το θηροτηλέφωνο μια γυναικεία φωνή να της λέει “από το υπουργείο Υγείας να σας ενημερώσουμε για τον κορονοϊό. Της είπα φύγετε αμέσως, δεν ανοίγω σε κανέναν, θα πάρω την αστυνομία”.

Η γυναίκα, συνέχισε λέγοντας ότι άφησε το θυροτηλέφωνο, πήγε στο παράθυρο και άκουσε να λέει κάποιος “φεύγα, φεύγα, έρχεται η Αστυνομία”.

Η ανάρτηση στο Facebook

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ανάρτηση στο Face Book της κας Αναστασίας Τερμουτζίδου, από τη Θεσσαλονίκη, για τις πρακτικές που χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να μπουν στα σπίτια.

Αναφέρει η γυναίκα:

“Όταν γυρίσαμε στο σπίτι μας αργά, κάτω από την πόρτα βρήκαμε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για τον κορονοϊό. Το διαβάσαμε αλλά ο.κ έλεγε όσα ξέραμε και το πέταξα. Σήμερα γυρνώντας από τη δουλειά μου μου χτύπησε το κουδούνι μου (μένω σε μονοκατοικία) είδα έναν κύριο από το ματάκι της πόρτας, κάπως μεγάλης ηλικίας και έναν νεαρό δίπλα του 16-18 χρόνων. Δεν άνοιξα ποτέ, αλλά μου είπε είμαστε από το υπουργείο Υγείας και κάνουμε ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Είπα “σας ευχαριστώ, αλλά θεωρώ είναι πλήρως ενημερωμένη”.

Εκείνοι επέμειναν, ώσπου απείλησε ότι θα καλέσει την Αστυνομία κι έτσι αποχώρησαν. Όταν το ανέφερε τηλεφωνικά στην Αστυνομία της είπαν ότι είχαν άλλες δύο τηλεφωνικές αναφορές για ίδια πρόσωπα, ίδια σύνθεση, αλλά όχι καταγγελία στο Τμήμα.

Επίσης, εκτίμησαν ότι τα φυλλάδια που ρίχτηκαν στην πρώτη φάση ήταν για να δημιουργηθεί μια κατά κάποιον τρόπο μια εξοικείωση και να μην υποψιαστεί όταν θα εμφανίζονταν και οι ίδιοι…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις