Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊος Ελλάδα τώρα: Κλείνει το πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊος Ελλάδα τώρα: Κλείνει το πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο

Κορονοϊος Ελλάδα τώρα: Κατόπιν οδηγιών που έλαβε το Πανεπιστήμιο από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Κορονοϊος Ελλάδα τώρα: Κλειστό θα παραμείνει σήμερα και αύριο το πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, για προληπτικούς λόγους όπως ανακοινώθηκε από την πρυτανεία. «Ανακοινώνεται ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο αναστέλλεται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 5 και 6 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους και κατόπιν οδηγιών που έλαβε το Πανεπιστήμιο από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Κυριακή 8 Μαρτίου. Όλες οι δραστηριότητες του Ιδρύματος στο Ηράκλειο συνεχίζονται κανονικά». Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ανακοινώθηκε έγκαιρα και μέχρι στιγμής τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά.

Έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊο έχουν ληφθεί και σε Ηλεία, Αχαία και Ζάκυνθο, όπως ανακοινώθηκαν από τις αρχές. Συγκεκριμένα, κλείνουν Πέμπτη και Παρασκευή για προληπτικούς λόγους τα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο, λόγω του κορονοιού. Ακυρώνονται αθλητικές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, εκδηλώσεις πολιτιστικές και συναθροίσεις στους ίδιους νομούς, ενώ κλειστά θα μείνουν θέατρα και κινηματογράφοι για τις 5 και 6 Μαρτίου. Η κατάσταση θα εξεταστεί εκ νέου το επόμενο 48ωρο.

Κορονοϊος Ελλάδα τώρα: Προληπτική απολύμανση παιδικών σταθμών

Στην Αθήνα και ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία των ειδικών σχολείων μέχρι και την Παρασκευή 6 Μαρτίου. Σε αντίστοιχα προληπτικά μέτρα και ενέργειες προστασίας λόγω του κοροναϊού, προχωρεί και ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας. Την Παρασκευή 06/03/2020 οι παιδικοί σταθμοί και όλες οι σχολικές μονάδες (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) θα ολοκληρώσουν το ημερήσιο πρόγραμμά τους στις 12:40 προκειμένου να ξεκινήσει προληπτική απολύμανση των αντίστοιχων κτιρίων.

Κορονοϊος Ελλάδα τώρα: Έκτακτα μέτρα σε Ηλεία, Αχαία και Ζάκυνθο
Δείτε ακόμα

Στο νοσοκομείο η σύζυγος του 66χρονου και 10ο κρούσμα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις