Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός κρούσματα: Xάος στα σούπερ μάρκετ της Αυστραλίας
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός κρούσματα: Xάος στα σούπερ μάρκετ της Αυστραλίας

Κορονοϊός κρούσματα: Οι καταναλωτές εξαφανίζουν μακαρόνια, ρύζι και είδη πρώτης ανάγκης.

Κορονοϊός κρούσματα: Τα σούπερ μάρκετ στην Αυστραλία έχουν καταγράψει μια σημαντική αύξηση της ζήτησης για βασικά είδη οικιακής χρήσης, καθώς η ανησυχία για τον νέο κορονοϊό οδηγεί τους αγοραστές στο να δημιουργούν αποθέματα στα σπίτια τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, προϊόντα όπως τα ζυμαρικά, τα φασόλια και το ρύζι είναι πλέον περιζήτητα σε κάποια ράφια, καθώς και αντικείμενα όπως χαρτιά υγείας, απορρυπαντικά, σαπούνια και απολυμαντικά χεριών. Μέχρι σήμερα, η Αυστραλία έχει καταγεγραμμένες 34 περιπτώσεις κορονοϊού, σύμφωνα με το AAP, με τις τελευταίες δύο περιπτώσεις να είναι οι πρώτες μεταδόσεις από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Πολλοί Αυστραλοί κατέγραψαν σκηνές από τις αγορές πανικού στην περιοχή τους, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ένας χρήστης ανέφερε πως ένα σούπερ μάρκετ στο Νόρθμπριτζ του Σίδνεϊ, ξέμεινε από χαρτιά υγείας, κρεμοσάπουνα, χαρτοπετσέτες και παυσίπονα, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα insideretail.com.au. Την ίδια ώρα, μεγάλες αλυσίδες της Αυστραλίας ανέφεραν αυξημένη ζήτηση για κάποια προϊόντα, αλλά δήλωσαν ότι τα κέντρα διανομής τους είναι εξοπλισμένα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. «Είδαμε μια απότομη αύξηση της ζήτησης για προϊόντα μεγάλης διάρκειας τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που έχει οδηγήσει σε μερική έλλειψη αποθεμάτων σε ορισμένα από τα καταστήματά μας», σημείωσε επί του θέματος εκπρόσωπος της Woolworths.

Κορονοϊός κρούσματα: Δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αυστραλίας

Ένας εκπρόσωπος της Coles επισήμανε από την πλευρά του: «Όπως πολλοί έμποροι λιανικής πώλησης, παρατηρούμε έλλειψη σε σαπούνια χεριών και προϊόντα απολύμανσης χεριών, λόγω της υψηλής ζήτησης των πελατών. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους προμηθευτές μας για τη διατήρηση της διαθεσιμότητας». Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, προέτρεψε τους καταναλωτές να είναι ψύχραιμοι. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, «προτού έρθω εδώ σήμερα, μίλησα τόσο με την Coles όσο και με την Woolworth, προκειμένου να ενημερωθώ για τις ρυθμίσεις τους και εκτιμώ την ανταπόκρισή τους και τα βήματα που ακολουθούν για να διαβεβαιώσουν τους πελάτες τους».

Και συνέχισε: «Θα στείλουν το ίδιο μήνυμα που σας στέλνω και εγώ σήμερα. Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να συνεχίσουν κανονικά τις δουλειές τους και να ακολουθήσουν το καθημερινό τους πρόγραμμα με ήρεμο τρόπο. Μου μίλησαν για τα μέτρα που έχουν λάβει σχετικά με τις γραμμές τροφοδοσίας τους και θα ήθελα απλώς να παροτρύνω τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους με τον συνηθισμένο τους τρόπο».

Δείτε ακόμα

Κορωνοϊός: Νεογέννητο 20 ημερών βρέθηκε θετικό -Αναπνέει μόνο του, βρίσκεται σε απομόνωση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις