Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ – Άρης 2-1: Η Ένωση πήρε το… ελάχιστο προβάδισμα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ – Άρης 2-1: Η Ένωση πήρε το… ελάχιστο προβάδισμα

ΑΕΚ - Άρης 2-1: Μετά από ένα άκρως επεισοδιακό παιχνίδι, γεμάτο ένταση, καθυστερήσεις και προσωρινές διακοπές η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Άρη στο ΟΑΚΑ αλλά η πρόκριση θα κριθεί στο «Βικελίδης».

ΑΕΚ – Άρης 2-1: Η ΑΕΚ νίκησε 2-1 τον Αρη στο Ολυμπιακό Στάδιο και πήρε το προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Δικέφαλος επικρατώντας με το ελάχιστο δυνατόν σκορ πήρε ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης για τον πέμπτο διαδοχικό τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Από την άλλη, η ομάδα του Μίχαελ Ενινγκ που έπαιξε για σχεδόν μια ώρα παιχνιδιού με δέκα παίκτες διατηρεί ελπίδες ενόψει του επαναληπτικού εξαιτίας του εκτός έδρας τέρματος που σημείωσε.

Το δεύτερο ημίχρονο καθυστέρησε για αρκετά λεπτά να ξεκινήσει καθώς οι διαιτητές ήθελαν πρώτα να ηρεμήσουν τα πνεύματα καθώς αμφότερες οι πλευρές είχαν παράπονα για τη διαιτησία. Γενικά, η ένταση ήταν μεγάλη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τα μαρκαρίσματα να είναι αρκετά σκληρά. Δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες από τις δυο πλευρές.

ΑΕΚ – Άρης 2-1: Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έφθασε κοντά στο γκολ μόλις στο 3ο λεπτό, με τον Αραούχο να στέλνει τη μπάλα με κεφαλιά εξ επαφής στο οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα, μετά από σέντρα του Μπακάκη και προσωρινή απομάκρυνση του Βέλεθ.Το γκολ δεν άργησε όμως να έρθει, καθώς πέντε λεπτά αργότερα ο Λιβάγια έκανε “μαγική” πάσα με το τακουνάκι στον Μάνταλο και αυτός με εξαιρετικό διαγώνιο πλασέ, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Η Ένωση πανηγύριζε όμως ακόμη, όταν ο Άρης στην πρώτη του ουσιαστικά προσπάθεια αντεπίθεσης, κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σβάρνα μέσα στην περιοχή.

Ο διαιτητής έδειξε αμέσως τη βούλα του πέναλτι, το επιβεβαίωσε και μέσω VAR και έδωσε τη δυνατότητα στον Μπρούνο Γκάμα να ισοφαρίσει στο 11ο λεπτό.

Το παιχνίδι έγινε… ροντέο στη συνέχεια, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν… πάνω κάτω και να προσφέρουν πλούσιο θέαμα, με πολλές φάσεις μπροστά κι από τις δύο εστίες.

Η ΑΕΚ ήταν όμως αυτή που έχασε τις σημαντικότερες ευκαιρίες, αρχικά με τον Μάνταλο και στη συνέχεια με τον Αραούχο να μην μπορούν να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα για την ομάδα τους από πλεονεκτικές θέσεις μέσα στην περιοχή.

Το 1-1 έμεινε έτσι μέχρι το τέλους του πρώτου ημιχρόνου, με το δεύτερο μέρος να ξεκινάει όμως με μεγάλη ένταση στο ΟΑΚΑ. Κι αυτό γιατί στην ανάπαυλα υπήρξε ένταση με τους διαιτητές στα αποδυτήρια και αυτοί βγήκαν τελικά με μεγάλη καθυστέρηση ξανά στον αγωνιστικό χώρο και αφού προειδοποίησαν για πιθανή διακοπή του αγώνα.

Με το ξεκίνημα δε, του δεύτερου 45λέπτου, η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε ξανά για ένα φάουλ που “έκοψε” το πλεονέκτημα του Λιβάγια στην αντεπίθεση, αλλά ο διαιτητής πήγε και στο VAR και απέβαλλε τελικά τον Ματίγια του Άρη με κόκκινη κάρτα.

Ήταν η σειρά των “κιτρίνων” να γίνουν έξαλλοι, με τον παίκτη να φωνάζει στον Πορτογάλο ρέφερι και κλωτσάει ό,τι βρίσκει μπροστά του, αποχωρώντας από το γήπεδο.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε τελικά, με την ΑΕΚ να παίρνει τον έλεγχο, αγωνιζόμενη με παίκτη παραπάνω. Στο 57′ μάλιστα σκόραρε για δεύτερη φορά, με τον Βράνιες να πιάνει την κεφαλιά μετά από κόρνερ και να στέλνει τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στα δίχτυα για το 2-1.

Το γκολ έφερε όμως και νέα ένταση, καθώς κατά τους πανηγυρισμούς βρέθηκε στο έδαφος ένας άνθρωπος από το επιτελείο του Άρη και το ματς διακόπηκε ξανά. Ο διαιτητής περίμενε ενημέρωση από το VAR, αλλά με βάση αυτή, έδωσε εντολή να συνεχιστεί πάλι το παιχνίδι.

Ακολούθησε ένα διάστημα με κακό ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ να “ψάχνει” χωρίς επιτυχία ένα τρίτο γκολ, χάνοντας τις καλύτερες ευκαιρίες της, με μία προβολή του Αραούχο και ένα καλό σουτ του Κλωναρίδη που πέρασε άουτ στις καθυστερήσεις.

Το 2-1 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, δίνοντας οριακό προβάδισμα στην ΑΕΚ για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ενόψει και της ρεβάνς των ημιτελικών στην έδρα του Άρη.

ΑΕΚ -Άρης 2-1

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Βέρντε, Μάνταλος, Λιβάγια, Αραούχο (88’ Χριστόπουλος).

Αρης (Μ. Ενινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (53’ Μπα), Γκάμα (90’+3′ Ντιγκινί), Λάρσον (68’ Σόουζα), Ιντέγε.

ΑΕΚ – Άρης 2-1 Στιγμιότυπα (Κύπελλο Ελλάδας)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις