Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταδίωξη Ρομά: Σκληρή συμμορία εμβόλισε περιπολικό
ΕΛΛΑΔΑ

Καταδίωξη Ρομά: Σκληρή συμμορία εμβόλισε περιπολικό

Καταδίωξη Ρομά: Οι έρευνες συνεχίζονται για να διακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Καταδίωξη Ρομά: Εφοδιασμένα με αποκριάτικες μάσκες, για να προσεγγίζουν πιο εύκολα τους στόχους, που ήθελαν να διαρρήξουν, μέλη συμμορίας Ρομά, μετά από καταδίωξή τους από την Γαβρολίμνη στο Αγρίνιο μέχρι την Πάτρα, με μεγάλη ταχύτητα εμβόλισαν περιπολικό με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά από νέες έρευνες των αστυνομικών Αγρινίου και Πατρών, συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της συμμορίας και μία γυναίκα, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη, ενώ αναζητείται ένα ακόμη μέλος της ίδιας σπείρας. Οι εμπλεκόμενοι, ηλικίας 21, 26, 30 και 46 ετών καθώς και η 23χρονη, αλλά και ο 25χρονος καταζητούμενος, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της απείθειας, της αντίστασης, της νομοθεσίας περί βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, της παράνομης κατοχής ασυρμάτου, της παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, της πρόκλησης σωματικής βλάβης και της υπόθαλψης εγκληματία.

Στην Παλαιά Εθνική Οδό Αντίρριου Αγρινίου, στο ύψος της Γαβρολίμνης, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας και της ΟΠΚΕ Αγρινίου, αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει, επιχείρησαν να σταματήσουν για έλεγχο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρεις από τους δράστες (ο 21χρονος, ο 30χρονος και ο 46χρονος).

Οι τελευταίοι δεν συμμορφώθηκαν. Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι την Πάτρα, όπου οι δράστες εμβόλισαν υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και τραυμάτισαν έναν αστυνομικό, ενώ συνελήφθη στον τόπο της σύγκρουσης ο 30χρονος της ομάδας.

Πιάστηκαν στο ραντεβού στα διόδια

Μετά από λίγες ώρες, ο 26χρονος και η 23χρονη, μετέβησαν με ιδιωτικής χρήσης φορτηγό, στον Άγιο Βασίλειο Πατρών, στο ύψος των διοδίων της Εθνικής Οδού Πατρών – Αθηνών, για να παραλάβουν τον 21χρονο και τον 46χρονο, που είχαν διαφύγει προσωρινά της σύλληψης, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι τέσσερις δράστες.

Από την προανάκριση προέκυψε, ότι οι τέσσερις συλληφθέντες άνδρες και ο συνεργός τους, που αναζητείται, είχαν διαπράξει από την 19-12-2019 μέχρι και την 29-2-2020, στο Αγρίνιο, εννέα κλοπές σε μονοκατοικίες, από τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα και χρήματα, συνολικής αξίας 46.500 ευρώ περίπου.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στους δράστες βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν τα εξής: 1990 ευρώ, κοσμήματα και ρολόγια, φορητό ασύρματο, συγχρονισμένο στη συχνότητα της Αστυνομίας, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και τρεις αποκριάτικες μάσκες.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις