Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μεταναστευτικό 2020: Ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά, λέει ο Μπρουνό Λε Μερ
ΚΟΣΜΟΣ

Μεταναστευτικό 2020: Ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά, λέει ο Μπρουνό Λε Μερ

Μεταναστευτικό 2020: Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας επέμεινε ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να κλείσει τα σύνορά της με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Μεταναστευτικό 2020: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «δυστυχώς, παίζει με τη φωτιά» ανοίγοντας τα σύνορα της χώρας του με την Ευρώπη για να περάσουν οι μετανάστες που επιθυμούν να φτάσουν στην ΕΕ, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ. «Πρέπει κατ’ αρχήν να προστατεύσουμε τα σύνορα, επειδή είναι ευθύνη της Ευρώπης να προστατεύει τα σύνορά της και να μην αφήνει να περάσουν παρά μόνο εκείνοι που επιλέξαμε να αφήσουμε να μπουν», είπε ο Γάλλος υπουργός στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, όταν ρωτήθηκε για τη άφιξη χιλιάδων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η ΕΕ «πρέπει επίσης να επιδείξει τη μέγιστη αποφασιστικότητα απέναντι στην Τουρκία και στον κ. Ερντογάν που, στο θέμα αυτό, όπως και σε πολλά άλλα θέματα, δυστυχώς παίζει με τη φωτιά», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας επέμεινε ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να κλείσει τα σύνορά της με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πρόσφυγες από τη Συρία. Η Ευρώπη «πρέπει να αναλάβει το βάρος που της αναλογεί», επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό. «Αφού ανοίξαμε τις πόρτες, πολλαπλασιάστηκαν τα τηλεφωνήματα, μας λένε “κλείστε τις πόρτες”. Τους είπα: Έγινε, τελείωσε. Οι πόρτες πλέον είναι ανοιχτές. Τώρα πρέπει να αναλάβετε το βάρος που σας αναλογεί», συνέχισε, σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι του πρότειναν να οργανωθεί μια σύνοδος κορυφής με τη συμμετοχή του ίδιου και «τεσσάρων ή πέντε χωρών». Ο Ερντογάν πρόκειται να συναντηθεί σήμερα το βράδυ με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Έχει επίσης δηλώσει ότι ενδέχεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Δείτε ακόμη

Καθηγητής Συρίγος: Ο Ερντογάν είναι απελπισμένος, παίζει το τελευταίο του χαρτί

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις