Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρομά παρίσταναν τους αστυνομικούς: Ομάδα… δήθεν εντεταλμένη σε ελέγχους εγγράφων
ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά παρίσταναν τους αστυνομικούς: Ομάδα… δήθεν εντεταλμένη σε ελέγχους εγγράφων

Ρομά παρίσταναν τους αστυνομικούς: Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, κατάφεραν μέσα από έρευνα να εξαρθρώσουν την εγκληματική οργάνωση.

Ρομά παρίσταναν τους αστυνομικούς: Παρίσταναν ομάδα αστυνομικών δήθεν… εντεταλμένη για ελέγχους νομιμοποιητικών εγγράφων αλλοδαπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τρεις άνδρες Ρομά και μία γυναίκα αποτελούσαν αυτή την ομάδα, η δράση της οποίας είχε αναστατώσει την πραγματική ΕΛ.ΑΣ, καθώς έφθαναν συνεχώς καταγγελίες από αλλοδαπούς ότι “στη διάρκεια ελέγχου” των εγγράφων τους, έπεσαν θύματα ληστείας ή κλοπών από τους… αστυνομικούς! Μάλιστα ήταν αρκετοί οι αλλοδαποί-θύματα της συμμορίας, που ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί- “μαϊμού” τους οδήγησαν και στα σπίτια τους για δήθεν “κατ οίκον έρευνα” στη διάρκεια της οποίας εξαφάνισαν ό,τι είχε αξία.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, κατάφεραν μέσα από έρευνα να εξαρθρώσουν την εγκληματική οργάνωση. Συνελήφθησαν, σε δύο διαδοχικές επιχειρήσεις, στο Καματερό και στα Άνω Λιόσια, τρεις Ρομά, εκ των οποίων δύο άνδρες 50 και 28 ετών και μια 29χρονη γυναίκα, μέλη της σπείρας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, διακεκριμένων κλοπών, αντιποίηση, απάτη, παράνομη βία και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών. Αναζητείται ακόμα ένας συνεργός τους.

“Αστυνομικοί” από τον Σεπτέμβριο του 2019

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από το Σεπτέμβριο του 2019, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη Δυτική Αττική και ειδικότερα στις περιοχές της Φυλής, Ζεφυρίου, Ιλίου, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Αγίων Αναργύρων και Αχαρνών, με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών με τη μέθοδο της αντιποίησης της Αστυνομικής Αρχής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, λέει η Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας, δρώντας από κοινού ή κατά μόνας, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγιζαν ανυποψίαστους πεζούς αλλοδαπούς και προσποιούμενοι του αστυνομικούς, τους αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και έγγραφα.

Χτυπούσαν ή απειλούσαν

Προκειμένου δε να εξαναγκάσουν τα θύματα τους να τους παραδώσουν τα ανωτέρω, χρησιμοποιούσαν, απειλή και χρήση σωματικής ή ψυχολογικής βίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμέτοχη τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις