Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λέσβος μετανάστες: Προσπαθούν να παραβιάσουν φορτηγά – Βίντεο
ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος μετανάστες: Προσπαθούν να παραβιάσουν φορτηγά – Βίντεο

Λέσβος μετανάστες: Προσπαθούν να επιβιβαστούν σε φορτηγά και σε οποιοδήποτε άλλο μέσο καταφέρουν να επιβιβαστούν.

Λέσβος μετανάστες: Ξεκίνησε πριν λίγη ώρα το πλοίο της γραμμής από τη Λέσβο με προορισμό τον Πειραιά. Αρκετοί είναι οι μετανάστες οι οποίοι έφτασαν στο λιμάνι από τη Μόρια και προσπαθούν με κάθε τρόπο να φύγουν από το νησί με προορισμό την ενδοχώρα και από εκεί, όπως δηλώνουν οι περισσότεροι, στόχος τους είναι να φτάσουν κάπου στην Ευρώπη. Οι περισσότεροι μάλιστα, αναφέρουν ως πιο “επιθυμητό” προορισμό τη Γερμανία, επιμένοντας δε πως δεν θέλουν με τίποτα να μείνουν στην Ελλάδα.

Ένας από τους τρόπους διαφυγής τους, όπως φαίνεται και στα βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr, είναι να μπουν σε φορτηγά-ψυγεία ή σε όποιο άλλο μέσο μπορέσουν να επιβιβαστούν και να ταξιδέψουν μέχρι τον Πειραιά.

Στα βίντεο φαίνονται ορισμένοι παράνομοι μετανάστες που προσπαθούν να σπάσουν την κλειδαριά ενός φορτηγού. Μάλιστα – όπως διακρίνει κανείς στα πλάνα, ψάχνουν ακόμη και στο κάτω μέρος για να εντοπίσουν μια «θέση» και να μπουν παράνομα στο πλοίο που ετοιμάζεται να φύγει.

Δείτε βίντεο:

Μεταναστευτικό: 24.203 μετανάστες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα σε 48 ώρες–Συνελήφθησαν 183 άτομα

Συναγερμός έχει σημάνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα καθώς τις τελευταίες 48 ώρες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου (01/03) μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας (02/03) οι άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ένοπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή του Έβρου απέτρεψαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα μας και συνελήφθησαν συνολικά 183 άτομα.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης. Τα άτομα που δικάστηκαν σήμερα για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκαν σε τέσσερα έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος.

1.000 μετανάστες προσπάθησαν να «εισβάλουν» στις Φέρες

Το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, περίπου 1.000 μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα στον ποταμό Έβρο στην περιοχή των Φερών, ωστόσο στρατός και Αστυνομίας κατάφερε να τους απωθήσει και κανείς να μην περάσει τα σύνορα.

Κατά τη διάρκεια της «εισβολής» έπεσαν και πολλές προειδοποιητικές βολές.

Εικόνα αρχείου
Δείτε ακόμη

Δύσκολες ώρες στον Έβρο: Φυλακίστηκαν 183 άτομα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις