Αθήνα

°C

Σάββατο

24

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σύνορα Έβρος: Οι μετανάστες δεν είναι από το Ιντλίμπ, λέει ο Παναγιωτόπουλος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνορα Έβρος: Οι μετανάστες δεν είναι από το Ιντλίμπ, λέει ο Παναγιωτόπουλος

Σύνορα Έβρος: Ο υπουργός υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει αξιοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου να δημιουργήσει ένα ισχυρό τείχος αποτροπής των ροών παντού

Σύνορα Έβρος: Την πρόθεση της κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση των συνόρων, επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο της τεταμένης κατάστασης στα ελληνικά σύνορα με πλήθος προσφύγων και μεταναστών που επιθυμούν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο. «Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν σαφής. Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, υπογραμμίζοντας πως χθες ο στόχος αυτός επετεύχθη. «Θεωρώ ότι τα σύνορα φυλάχθηκαν» δήλωσε, προσθέτοντας πως «χθες είχαμε πολλά περιστατικά αποτροπής μεταναστών και προσφύγων να εισέλθουν στην χώρα μας από τον Έβρο». Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως έγιναν συλλήψεις χωρίς να αναφέρει πάντως συγκεκριμένο αριθμό.

Σημείωσε πως τα άτομα που συγκεντρώθηκαν στα σύνορα δεν είναι πρόσφυγες από το Ιντλίμπ, καθώς δε θα προλάβαιναν να φτάσουν τόσο γρήγορα στην περιοχή. Ο υπουργός, ο οποίος και έχει συνεχή ενημέρωση για την κατάσταση στα σύνορα τόνισε πως η πρόθεση για θωράκιση της χώρας μας πρέπει να γίνει σαφής, «να καταδειχθεί στον Έβρο, πριν από οπουδήποτε αλλού». Παράλληλα υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει αξιοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου να δημιουργήσει ένα ισχυρό τείχος αποτροπής των ροών παντού, διαμηνύοντας εκ νέου ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, αλλά και των δυνάμεων σε ξηρά και θάλασσα μέρα με τη μέρα. «Στη θάλασσα είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση», παραδέχτηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός, αναφέροντας πως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες Παρασκευή, απέτρεψαν μεγαλύτερες προσφυγικές ροές από την θάλασσα.

Τουρκικά ΜΜΕ: Μαζική είσοδος μεταναστών/προσφύγων από Έβρο
Δείτε ακόμη

“Άνοιξαν τα σύνορα, στη Μυτιλήνη σας περιμένει πλοίο” – Ένα μήνυμα στα κινητά προκαλεί χάος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις