Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Έβρος σύνορα: Η Γεννηματά για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έβρος σύνορα: Η Γεννηματά για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό

Έβρος σύνορα: Το Κίνημα Αλλαγής ετοιμάζεται για την πανελλαδική συνδιάσκεψη στα μέσα του Μαρτίου (14-15).

Έβρος σύνορα: Η πρόεδρος του κόμματος ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, βρίσκεται στη Ρόδο για την Περιφερειακή Συνδιάσκεψη με θέμα «ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας σήμερα στην προοπτική της Ένωσης». Προσερχόμενη αναφέρθηκε, στις εξελίξεις στο προσφυγικό αλλά και για τα όσα γίνονται τις τελευταίες ώρες στα σύνορα. Στη δήλωση της τόνισε την ανάγκη αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων λέγοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος έπιασε στον ύπνο τον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά και την Γερμανίδα καγκελάριο.

«Τώρα που εκδηλώθηκε στην πράξη η τουρκική απειλή για το άνοιγμα των συνόρων και τον πολλαπλασιασμό των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών, τυπικά πια κατέρρευσε η κοινή δήλωση Ε.Ε.-Τουρκία» σημείωσε. Υπογράμμισε επίσης, ότι η κυβέρνηση πρέπει να δείξει πυγμή στους Ευρωπαίους οι οποίοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, λέγοντας χαρακτηριστικά πώς «ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα μετατρέπεται σε εθνική τραγωδία και τα νησιά μας σε αποθήκη ψυχών».

Γεννηαμτά για τον φονικό ιό

Στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά, σημείωσε ότι «σφραγίζουμε τη σοσιαλιστική μας ταυτότητα με την πολιτική και ιδεολογική μας συνδιάσκεψη». Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αναφέρθηκε και στον κορωνοϊό λέγοντας ότι η σημερινή συνδιάσκεψη γίνεται κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους. «Ψυχραιμία, όχι πανικός και αυστηρή τήρηση των οδηγιών και του πρωτοκόλλου, είναι το τρίπτυχο που πρέπει να εφαρμοστεί από όλους», είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση ότι πρέπει «να ενισχύσει τις υποδομές, το υγειονομικό προσωπικό και να ενημερώνει συνεχώς και υπεύθυνα τους πολίτες».

Για τα εθνικά, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποδείχθηκε απροετοίμαστη και χωρίς αντανακλαστικά. Πορεύεται χωρίς στρατηγική ενώ αναφερόμενη και στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι υποτίμησε την τουρκική απειλή παρά το γεγονός ότι οι ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας δεν επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό. Παράλληλα, επανέλαβε την αναγκαιότητα σύγκλισης του συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Έβρος σύνορα: Η στιγμή που μετανάστες περνάνε τα σύνορα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις